HDZ1990 i HSPBiH: Spremnost na političke dogovore oko ključnih pitanja za Hrvate u Posavini

U Domaljevcu je u ponedjeljak 04. travnja 2016. godine održan sastanak županijskog vodstva HDZ1990 i HSPBiH. Sastanak je proširen i vodstvima općinskih organizacija HDZ1990 i HSPBiH Odžak, Domaljevac i Orašje. Razmatrana je aktualna društveno-politička situacija u Županiji Posavskoj.

Predsjednik Županijskog vijeća HSPBiH Martin Andačić istaknuo je da je HSPBiH u Županiji Posavskoj stranka koja je spremna na političke dogovore i kompromise oko ključnih pitanja za Hrvate u Posavini. Budući da je ovo godina lokalnih izbora, jedno od tih ključnih pitanja je nastup hrvatskih stranaka u Odžaku i nužna potreba dogovora hrvatskih stranaka oko kandidature i izbora općinskog načelnika, naglasio je Andačić.

HDZ1990 i HSPBiH su relevantni politički subjekti u Županiji Posavskoj koji imaju kapacitet pozitivnog i kvalitetnog zajedničkog doprinosa rješavanju prisutnih problema u Županiji Posavskoj, istakao je kroz svoje obraćanje predsjednik Županijskog odbora HDZ1990 Posavina Željko Josić.

Predsjednici općinskih organizacija HSPBiH i HDZ1990 iznijeli su da je na lokalnoj razini prisutna sinergija ne samo ove dvije stranke, nego i ostalih oporbenih stranaka i nezavisnih političkih aktera da se izgradi jedinstveni politički blok u Županiji Posavskoj radi kvalitetnije artikulacije zajedničkih interesa a posebno kada su u pitanju predstojeći lokalni izbori.

Razmatranje stanja u Županiji Posavskoj okončano je zaključkom da HDZ1990 i HSPBiH nikako ne mogu iznijeti zadovoljstvo dosadašnjim radom županijske izvršne i zakonodavne vlasti jer su izostale najavljene a za građane izuzetno potrebne reforme u Županiji Posavskoj.

Zbog izostanka odgovornosti te stavljanja interesa pojedinaca i uskog kruga vladajuće političke elite iznad interesa naroda, došlo je do krajnje devastacije najviših županijskih tijela a posljedično tomu i do nesagledivih štetnih posljedica u svih područjima života u Županiji Posavskoj. Ovo stanje je potrebno interventno mijenjati, zaključili su sudionici sastanka.

Županijski odbor HDZ1990 Posavina

Županijsko vijeće HSPBiH

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar