Hrvati u Sarajevu prepušteni sami sebi, politika HDZ-a BiH ne prepoznaje Hrvata, prepoznaje samo glasača

“Imamo etnički očišćena područja, Sarajevo je jednonacionalni grad”  izjava je Dragana Čovića koju su prenijeli bh mediji, a ne možemo se ne upitati:

Je li to izjava s ponosom ili sa stidom? Ili su to puste želje?

Prvo o Sarajevu.

U Sarajevu još uvijek ima Hrvata.I to dosta. Pametnih, ponosnih.I to Hrvata od rođenja,ne od 1992.I samo Hrvata,koji nisu nikad bili Jugosloveni po nacionalnosti.I Sarajki i Sarajlija,  Bosanki i Hercegovk, Bosanaca i Hercegovaca. katolkinja i katolika.

I pametnih i dobrih ljudi.Imamo i Katolički školski centar,imamo i župnike koje štujemo i sa kojima se Bogu molimo, i ne damo nikome na njih.I ne pada nam na pamet da razgovaramo sa onima koji ih ne cijene, a kamoli da idemo u Banja Luku i grlimo se sa onima koji ih ne štuju i napadaju ih.

Mi smo doduše prepušteni sami sebi.Jer politika HDZ BIH ne prepoznaje Hrvate.Oni prepoznaju glasače.Za njih su konstitutivni narodi Bošnjaci,Srbi i glasači HDZ BIH, i ostali,ali samo kad trebaju da mijenjati izborni zakon.

Kada su vidjeli da nema ništa od predizbornih obećanja na način kako su oni mislili(promjena izbornoga zakona,kanal na Hrvatskom jeziku)počeli su se baviti estradno menadžerskim poslom u vidu pozivanja na nogometne utakmice i koncerte.

Ali HDZ 1990 ŽO VRHBOSNA još uvijek ne misli da su samo to prioriteti kojima se treba baviti.Od zastupljenosti u javnim poduzećima,od zastupljenosti u obrazovnim ustanovama,od normalnog i dostojanstvenog života.I ne mislimo se mijenjati, ne mislimo nikoga mrziti da bi nama bilo bolje, ali ćemo se boriti za našu rodnu grudu i za dostojanstven život i nećemo nikome dati da nas mijenja,da nas ne štuje. Ostat ćemo u Sarajevu,kao Hrvati,Sarajke i Sarajlije,od rođenja,ne od 1992.

Nikomu nećemo dopustiti ni da etnički očisti Bosnu i Hercegovinu.I svi oni koji misle da mogu u miru otjerati Hrvate sa svojih ognjišta imati će neprijatelja u nama.Možda se vi ne bojite,ali će ova država i njezini građani sigurno skupiti dovoljno snage i hrabrosti da zatvore ovo crno razdoblje naše povijesti koje ste vi tako zdušno koristili i da na izborima 2018.godine to i potvrde.

Predsjednik HDZ 1990 ŽO VRHBOSNA

Davor Selak

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar