I djecu zlorabe u političke i predizborne svrhe

Ako zlouporaba djece u političke i predizborne svrhe nije kazneno djelo, onda je krajnje nemoralan i neljudski čin. Djeca moraju biti zaštićena od ovakvih poteza pojedinih stranaka, ali i onih koji su odgovorni za njih u pojedinim institucijama!

Koalicija Hrvatsko zajedništvo ukazje javnosti kako vladajući za postizanje svojega cilja na ovim izborima zbilja ne prežu ni od onih radnji koje su strogo zabranjene u razvijenim zemljama, a odnose se na zlouporabu djece u političke i predizborne svrhe.

Kako drukčije objasniti nedavni potez člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, kada je „presijecanjem“ vrpce (zar nisu imali ni obične male škarice pa su nečim većim morali presijeći vrpcu!) otvorio obnovljenu Osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru, već navedenim činom? Zar je moguće da nema nekih većih objekata, kilometara asfaltirane ceste… gdje nisu „uvučena“ djeca pa se, eto, mora zadovoljiti i ovakvim potezima? Doliči li to tako visokoj političkoj dužnosti koju obnavlja ili je u pitanju relikt, nasljeđe iz komunističkoga sustava kada su pred „druga Tita“ izvođena djeca s titovkama na glavi i crvenim maramama oko vrata? Još je samo to nedostajalo pa da pred razdraganim roditeljima izgovore riječi zakletve: „Danas kada postajem pionir…“ Čini nam se kako se neki naši dužnosnici nikako ne mogu otrgnuti od one indoktrinacije kojom je ispiran mozak mladima i oni na vrijeme usmjeravani jednoumlju i slijepoj poslušnosti „dragom i voljenom maršalu Titu“.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo nikada ne namjerava i neće na takav način nastojati pridobiti ma i jedan glas jer mladi (posebno osnovnoškolci) moraju odrastati bez nametanja bilo kakve indoktrinacije i biti posvećeni isključivo obrazovanju i odgoju u duhu moralnih ljudskih vrijednosti i postizanju što boljih rezultata u svome obrazovnom procesu.

Žalosni su ovakvi potezi stožerne stranke u Hrvata koja, u nedostatku konkretnih rješenja koja je obećala na proteklim izborima, a ništa nije uradila, mora pribjegavati i zlouporabi djece u predizborne svrhe, premda službeno kampanje još nije ni počela, ali po nekim njihovim potezima uveliko traje!

                                                                                              Informativno-promidžbeni ured

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar