Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove izbore izići jedino u zajedništvu sa Hrvatskim narodom

U Vitezu je u ponedjeljak 19.ožujka 2018. godine održana sjednica Hrvatskoga narodnoga sabora.

Nakon sjednice mediji su prenijeli vijest kako se na sjednici većina članova Predsjedništva HNS-izjasnila kako je za zajednički nastup na predstojećim izborima..

Budući se sjednica održavala na blagdan svetog Josipa, a kako sam za taj dan već imao planirane obveze nisam ni mogao biti u Vitezu i o toj činjenici sam na vrijeme((još u pripremi sjednice))izvijestio tajništvo HNS-a.

Kako nisam bio na sjednici, jasno je da nisam niti mogao kao član Predsjedništva raspravljati na ovu temu.

Budući se u priopćenju koje je objavljeno nakon sjednice niti jednom riječju ne spominje tko je, a tko nije bio na sjednici, niti se navodi koje su to stranke podržale mogući zajednički nastup, pojedini mediji vijest su objavili na način da se u javnosti mogao steći dojam, kako je postignut dogovor o zajedničkom nastupu, želim u osobno i u ime HDZ 1990,jasno osuditi takav vid izvještavanja.

Također, kada već Predsjedništvo HNS, nije jasno i korektno u svom priopćenju navelo tko je bio nazočan na sastanku,tko čini većinu u predsjedništvu te tko je podržao ovakav prijedlog, imam obvezu, a radi istinitoga i objektivnoga informiranja javnosti kazati sljedeće:

HDZ 1990 je na sjednici Središnjega odbora održanoj u Kupresu, 14. listopada 2017 godine donio Odluku o samostalnom izlasku na Opće izbore 2018.godine.

Ova odluka najvišeg stranačkoga tijela, između dva sabora, jasno obvezuje, kako mene kao Predsjednika, tako i sve članice i članove HDZ 1990.

O našoj Odluci, o samostalnom nastupu upoznato je Predsjedništvo HNS, te stoga još više čudi jučerašnje priopćenje.

Zbog svega navedenog još jednom izražavamo svoje negodovanje načinom na koji se priopćenjem sa sjednice oglasilo Predsjedništvo HNS kao i zbog pokušaja pojedinih medija da načinom objave toga priopćenja u javnosti pokušaju stvoriti dojam kako je jučer u Vitezu dogovoren zajednički nastup na predstojećim izborima.

Onima koji još uvijek iz njima znanih razloga nisu razumjeli Odluku Središnjeg odbora HDZ 1990,po tko zna koji put ponavljam:

HDZ 1990 će na ove izbore izići jedino u zajedništvu sa Hrvatskim narodom.

HDZ 1990 na ove izbore će izići u zajedništvu s narodom porušene, protjerane i napaćene Posavine, u zajedništvu s narodom ponosne Središnje Bosne, u zajedništvu s narodom prkosne Hercegovine i u zajedništvu sa građanima svakog pedlja Bosne i Hercegovine, kojima je DOSTA laži i obmana.

HDZ 1990 će na ove izbore izići i u zajedništvu sa onim strankama i pojedincima koji su spremni konačno kazati DOSTA politici HDZ BiH, kazati DOSTA politici i nositeljima politike koja je kroz više od dvije decenije svoga djelovanja, sa stoljetnih ognjišta potjerala i trbuhom za kruhom u svijet otjerala više Hrvata nego sve ratne strahote devedesetih godina.

HDZ 1990 će se kroz takav nastup na izborima boriti da se svakom čovjeku vrati dostojanstvo i vjera u bolje sutra.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar