Ilija Cvitanović: Pokušat ćemo zaustaviti jednoumlje i manipulaciju imena HNS

Cvitanović je dodao kako su na jednoj širokoj sjednici Predsjedništva i Središnjega odbora te stranke velikom većinom glasova određene smjernice njihovoga političkoga djelovanja te da se o odnosima u HNS-u razgovaralo s jednom velikom dozom gorčine.

“Konstatirano je kako HNS-u nisu dali da bude ono što smo ulazeći u njega očekivali, a to je krovno, nacionalno, strateško i koordinirajuće tijelo, a ne alat jedne stranke za ostanak na vlasti”, kazao je Cvitanović.

Kada je u pitanju odnos HDZ-a 1990. prema HNS-u, kazao je kako nisu donosili odluku ni o napuštanju ni o ostanku u HNS-u.

“Ključni naš cilj ostanka u HNS-u je pokušati zaustaviti manipulaciju imenom HNS-a.To ne smije biti tijelo u kojem će vladati jednoumlje. To mora biti mjesto gdje ćemo se sučeljavati mišlju i idejama. S ovim što smo do sada imali apsolutno nismo zadovoljni”, naglasio je Cvitanović.

Govoreći o djelovanju HDZ-a 1990. na idućim izborima, Cvitanović je ponovio kako ta stranka nije bila niti će biti sudionik nekakvih platformi i alijansi te da ne želi dopustiti da HDZ 1990. netko gura u tu priču.

“HDZ 1990 nije dio ničijega projekta već ćemo na osnovu vlastite politike i rezultata, ako hrvatski narod u nama prepozna da bismo radili bolje i drugačije od ovih sada, biti spremni preuzeti zajedno s partnerima odgovornost za ovaj narod”, zaključio je Cvitanović.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar