Inicijativa za Mostar: Izbori u Mostaru moraju biti prioritet svih stranaka

Deset stranaka okupljenih oko inicijative za donošenje Izbornog zakona za Mostara su jučer, 15.9.2015. održale radni sastanak.

Na sastanku se raspravljalo o ukupnom stanju u Mostaru te slijedećim koracima koji se moraju poduzeti kako bi Mostar dobio odgovornu i učinkovitu vlast.

Trenutno stanje u Mostaru, gdje se svaki dan mogu vidjeti posljedice bezvlašća u vidu porasta stope kriminala, zlouporabe deponije otpada, komunalnom neodgovornošću i ostalih, ne zadovoljava potrebe stanovnika ovog grada i nužno je kreiranje preduvjeta za održavanje izbora i uspostavljanje kontrolnog i zakonodavnog tijela u vidu Gradskog vijeća Mostara.

Svjedoci smo kako od pompozno najavljivanog sastanka HDZ BiH i SDA na kojemu je i Mostar trebao biti tema, nije bilo ništa što bi stanovnicima Mostara moglo dati nadu kako bi i oni, osim HDZ BiH i SDA, mogli imati svoje predstavnike u upravljanu gradom.

Kao jedan od zaključaka navedena je i potreba organiziranja radnog sastanka sa predsjednicima ovih stranaka kako bi se zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH upoznali sa radom ove skupine te započeli s aktivnostima oko donošenje izbornih pravila za Mostar.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar