Istinski katolici i Hrvati svetkuju Gospu, a ne napadaju džamije

Županijski odbor HDZ-a 1990 Vrhbosanske županije osudio je napad na džamiju koji se dogodio jutros u mjestu Omerovići kraj Tomislavgrada.

Sarajevska organizacija HDZ-a 1990 osudila je ovaj vandalski čin, te upozorila kako se ovakvim ponašanjem i postupcima  produbljuje međunacionalna napetost i podižu tenzije. Rezultat takvog primitivnog i nepromišljenog ponašanja, koristeći se primjerima iz iskustva, nerijetko služi  kao povod za napad na Hrvate i katoličke vjerske objekte u sredinama u kojima su Hrvati u manjini.

Stoga, ŽO HDZ-a 1990 Vrhbosna apelira na podizanje svijesti za  odgovoran i zaštitnički odnos prema svim ljudima koji žive u prostorima sa većinskim hrvatskim stanovništvom, a nisu Hrvati. Samo takvim pristupom možemo zaštiti one Hrvate, koji žive u prostorima gdje većinsko stanovništvo nije hrvatske nacionalne pripadnosti.

Takvim pristupom se voli svoja zemlja i čuva Hrvatstvo, u koje je, kroz višestoljetnu povijest utkana vrijednost ljubavi prema svom, ali i poštovanja prema tuđem.

Istinski katolici i Hrvati danas svetkuju blagdan Velike Gospe, čuvajući svoje tradicijske i duhovne vrijednosti, dok neodgovorni pojedinci napadaju vjerske objekte i uništavaju tuđu imovinu, blateći civilizacijsko naslijeđe hrvatskoga naroda.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar