Izaslanstvo HDZ 1990 u Odžaku: 2012. je lekcija hrvatskoj politici u BiH

Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno Ilijom Cvitanovićem i Ivicom Gašparom, je jučer, 2.2., posjetilo Odžak, gdje je nazočilo proširenoj sjednici općinskog odbora HDZ 1990 Odžak.

Proširenoj sjednici općinskog odbora nazočili su i članovi predsjedništva HDZ-a 1990 iz Županije Posavske; Željko Josić i Alen Ćošković.

Drago Zečević, predsjednik OO Odžak HDZ 1990, informirao je vodstvo stranke o političkoj i društvenoj situaciji u Odžaku, koja je vrlo složena i teška, kao i o aktivnostima HDZ-a 1990 u ovoj općini.

Unatoč kompleksnoj i teškoj situaciji, obilježenoj negativnom demografskom slikom, kao posljedicom kontinuiranog odlaska u nedostatku perspektive, u HDZ-u 1990 u Odžaku ne nedostaje optimizma i vjere u bolje sutra.  Okupljeni oko takve ideje, u HDZ-u 1990 vjeruju u uspjeh na lokalnim izborima i preuzimanje odgovornosti za Odžak.

Vršitelj dužnosti predsjednika HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović, kazao je kako se hrvatskom narodu ne smiju ponoviti greške učinjene na prošlim lokalnim izborima, kada je, između ostalih, u Odžaku, u nedostatku političkog dijaloga i volje, hrvatski narod izgubio načelničku poziciju, unatoč činjenici da Hrvati čine većinsko stanovništvo u gradu na Savi.

Nazočnima se obratio Željko Josić, predsjednik ŽO ŽP HDZ 1990, govoreći o problemima u županiji, visoko tolerantnim društvenim kriterijima koji toleriraju kriminal, korupciju, nepotizam i nerad u politici, koji su uveliko na sceni, te o novoj političkoj paradigmi koju zastupa HDZ 1990.

Po završetku sjednice, u duhu prijateljskog ozračja i posavačkog gostoprimstva, uslijedio je nastavak druženja u neformalnom obliku uz prigodan domijenak.

Tijekom boravka u Odžaku, v.d. predsjednika HDZ 1990, Ilija Cvitanović, posjetio je župne urede župa: Potočani, Novo Selo, Dubica i Grebnice, gdje je razgovarao sa župnicima ovih župa o ukupnim društvenim, političkim zbivanjima u Odžaku i Posavini.

odzak2

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar