Izaslanstvo HDZ-a 1990 predvođeno predsjednikom Martinom Ragužem u posjeti Bugojnu

Izaslanstvo HDZa 1990, predvođeno predsjedikom Martinom Ragužem nalazi se u cjelodnevnom posjetu u Bugojnu.

„Ovo je naša zemlja, ovdje je kondenzirana naša povijest, tradicija i baština“, izjavio je predsjednik Raguž prilikom obilaska najveće katoličke crkve u Bosni i Hercegovini.

Fra Zoran Tadić je iznio statističke podatke predsjedniku Ragužu te ukazao na lošu demografsku sliku župe Bugojno. Zaključak je kako politika, zajedno sa crkvom, intelektualcina, nevladinim sektorom, kao i drugim segmentima društva ima odgovornost zaustavljanja egzodusa i odlazaka, kao i vraćanjem vjere da se ovdje može i mora živjeti bolje.

„Europska, zaposlena Bosna i Hercegovina je naša vizija, zemlja svih naroda i ljudi koje žive u njoj“, kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako je vrijeme da se podvuče crta pod sve negativne prakse. „Vrijeme je da svi zajedno gradimo bolju i sretniju budućnost“, zaključio je predsjednik Raguž.

Izaslanstvo HDZ-a 1990 predvođeno predsjednikom Ragužem, predsjednikom Županijskog Odbora SBŽ Antom Bilićem, članom Predsjedništva HDZ-a 1990 Ljubanom Hercegom, predsjednikom OO Bugojno Ljubanom Vidovićem i drugim, nakon obilaska župnog ureda, posjetilo je Udrugu HVO Volontera, gdje se sastalo sa čelništvom udruge.

„Cilj je umjesto puške uzeti olovku i lopatu“, kazao je Zlatko Dugandžić, predsjednik udruge, pritom naglasivši ispravnost politike  koju zagovara Martin Raguž i HDZ 1990.

„Vrijeme je da se podvuče crta pod sve ratove i sukobljavanja. Vrijeme je za bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu, harmoniziranih odnosa, zemlje u kojoj se bolje živi i uspješno radi“, zaključio je predsjednik Raguž.

bugojno01

Nakon sastanka sa vodstvom Udruge volontera HVO-a, izaslanstvo HDZ-a 1990 predvođeno predsednikom Ragužem sastalo se, u neformalnom ozračju, sa mnogobrojnim članicama i simpatizerkama HDZ-a 1990.

„Žene i mladi trebaju biti pokretači ozdravljenja politike“, kazao je predsjednik Raguž naglasvši kako upravo oni trebaju preuzimati društvenu odgovornost kako bi mijenjali negativnu političku paradigmu  u kojoj se naše društvo i zemlja nalaze.

Cjelodnevna posjeta Bugojnu završila je sastankom predsjednika Raguža sa načelnikom Hasanom Ajkunićem, na kojem se razgovaralo o gospodarskoj, socijalnoj kao i ukupnoj situaciji u Bugojnu.

Načelnik Hasan Ajkunić pozdravio je kandidaturu predsjedika Raguža za člana Predsjedništva BiH.

Nakon posjeta Bugojnu, izaslanstvo HDZ-a 1990 nastvilo je put Novog Travnika potom Zenice.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar