Izaslanstvo HDZ-a 1990 razgovaralo sa kardinalom Puljićem

„HDZ 1990 će u punom kapacitetu dati bezrezervni doprinos procesu federalizacije zemlje i izmjenama Izbornog zakona BiH“, kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 tijekom današnje posjete kardinalu Vinku Puljiću.

Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno predsjednikom Cvitanovićem, te članovima predsjedništva Mijom Perkunićom i  Vinkom Marićem, sastalo se danas, 18. veljače, u Sarajevu, sa uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem i u prijateljskom ozračju razgovaralo o aktualnoj političkoj i društvenoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Cvitanović je prezentirao stavove HDZ-a 1990 o svim temeljnim pitanjima vezanim za hrvatski narod i Bosnu i Hercegovinu.

„HDZ 1990 će biti čimbenik jedinstva hrvatske politike prilikom donošenja i provedbe temeljnih odluka ključnih za egzistenciju hrvatskog političkog bića u BiH, ali i najveći kritičar politici HDZ-a BiH, ukoliko do takvih rješenja ne dođe“, rekao je Cvitanović, te dodao kako je vremena sve manje, kao i Hrvata u BiH.

Kardinal Puljić pozvao je političke predstavnike na odgovorno ponašanje, te naglasio nužnost demografske, vjerske, političke i kulturne opstojnosti hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar