Izaslanstvo HDZ-a1990 na svečanosti 22.obljetnice oslobađanja hrvatskoga kraljevskog grada Jajca

Hrvatske snage oslobodile su Jajce, hrvatski kraljevski grad u vojno-redarstvenoj operaciji “Maestral” 13. rujna 1995.godine. 

Tim povodom u Jajcu je organiziran dvodnevni kulturno-športski program, a središnja svečanost upriličena je danas na samu 22. obljetnicu oslobođenja hrvatskoga kraljevskog grada.

Mimohod veterana i ratnih zastava postrojbi hrvatskih snaga koje su sudjelovale u oslobađanju grada krenuo je od parkinga iznad Vodopada pa središtem grada do crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje je služena sveta misa zadušnica za poginule branitelje.

Točno u podne na Tvrđavi su razvijene zastave hrvatskoga naroda, a u središtu grada su ispred spomen obilježja poginulim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Izaslanstvo HDZ-a 1990 predvođeno predsjednikom Ilijom Cvitanovićem odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima koji su prije 22 godine ne žaleći ono najvrjednije-svoje živote stali u obranu svojega grada i Domovine. Zahvaljujući njihovoj nesebičnoj žrtvi Jajce je danas slobodan grad ponosan na svoje najbolje sinove.

U Domu kulture Jajce upriličena je svečana akademija, a program završava večeras glazbeno-zabavnim programom za građane i uzvanike.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar