Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo na proslavi blagdana Male Gospe u Rami

Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo, predvođeno voditeljem Koalicije, predsjednikom HDZ-a 1990 i nositeljem liste za državni parlament na Općim izborima 2018. Ilijom Cvitanovićem te kandidatkinjom HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dianom Zelenikom, koju podržava i Koalicija Hrvatsko zajedništvo, danas je, na blagdan Male Gospe,nazočilo svečanom misnom slavlju u Franjevačkom samostanu na Šćitu, gdje se tradicionalno slavi rođenje Blažene Djevice Marije,Majke od milosti, Ramske Gospe.

 

Svečano misno slavlje predslavio je fra Petar Klapež, gvardijan Franjevačkoga samostana u Sinju.On je u nadahnutoj propovijedi naglasio kako su danas Ramskoj Gospi došli hodočasnici iz cijele BiH i Hrvatske sa svojim zavjetima i molbama da ih Majka od milosti zagovara kod svoga Sina.„Hrvati i ovdje i u Hrvatskoj samo slušaju pusta obećanja bez pokrića,pogrešne politike opustošile su našu zemlju i ostajemo zemlja pustih obećanja umjesto da postanemo obećana zemlja.Bog će silne baciti s prijestolja, a uzvisiti neznatne.Kako ostati kao domoljub ravnodušan i gledati sve ovo oko sebe dok naši mladi odlaze.

Preostaje nam molitva Majci Božjoj kojoj se kršćani-Hrvati utječu tijekom stoljeća. Kada su Stepinca pitali nakon osude boji li se za budućnost svoga hrvatskoga naroda, odgovorio je: ‘Za svoj hrvatski narod ne bojim se sve dok se budu molili i utjecali Blaženoj Djevici Mariji, Majci Božjoj’.Gledajući nas ovdje okupljene,ponizne, sklopljenih ruku u molitvi, zazivam blagoslov na hrvatsko zajedništvo i vidim budućnost moga naroda na našoj zemlji na kojoj obitavamo od stoljeća sedmog“, kazao je uz ostalo u svojoj propovijedi fra Petar.

Nakon misnoga slavlja sukladno staroj kršćanskoj, ramskoj tradiciji, vjernici su ostali u ugodnom prijateljevanju uz čašicu razgovora i ramsko kolo.

Podsjetimo,prije svete mise položeni su vijenci za poginule branitelje i sve hrvatske žrtve totalitarnih režima.Koalicija Hrvatsko zajedništvo uvijek će biti uz svoj narod što je i njezino izaslanstvo pokazalo danas prijateljujući s vjernicima iz cijele BiH i Hrvatske koji su hodočastili Gospi Ramskoj.

                                                                                              Informativno-promidžbeni ured

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar