Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo u posjetu Posušju i Tomislavgradu

Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo (HZ), predvođeno njezinim voditeljem, predsjednikom HDZ-a 1990 i nositeljem liste za državni parlament BiH Ilijom Cvitanovićem, kandidatkinjom HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dianom Zelenikom, koju podržavaju sve stranke Koalicije, glavnim tajnikom HDZ-a 1990 i spomenute koalicije Ivicom  Gašparom, predsjednikom HKDU-a-HRAST Perom Barbarićem i kandidatima s liste za federalni i državni Parlament Koalicije HZ posjetilo je danas općinske odbore (OO) HDZ-a 1990 Posušje i Tomislavgrad.

Posjet je upriličen sa svrhom upoznavanja s političkom situacijom i pripremama za Opće izbore u listopadu ove godine te ozbiljnošću trenutka u kojemu se nalazi narod i država. U Posušju im je domaćin bio predsjednik OO HDZ-a 1990 Tomislav Topić koji im se obratio u ime članstva i simpatizera, nakon čega je nazočne voditelj Koalicijskoga vijeća Ilija Cvitanović upoznao s programskim smjernicama Koalicije HZ, dok je u Tomislavgradu u ulozi domaćina bio predsjednik OO HDZ-a 1990 Drago Stanić s koalicijskim partnerima. Nakon posjeta, koji je ocijenjen više nego uspješnim, Cvitanović je kazao.

  • Tražili smo od ovih općinskih odbora maksimalan angažman u pripremi i realizaciji izbornih ciljeva i programa Koalicije HZ. Zadovoljan sam posjetom, očekivanjima i njihovim razmišljanjima. Uz to smo posjetili i župni ured u Posušju, jer smo iz prve ruke željeli čuti situaciju u ovim župama, prvenstveno glede demografskoga kretanja, jer je, nažalost, veliki broj ljudi i iz ovih općina iselio zbog loše politike Dragana Čovića i HDZ-a BiH prema vlastitom narodu i državi. Uzrok tome je njihova vlastita sebičnost, nepotizam, kriminal i korupcija.                              Konstatirali smo kako položaj hrvatskoga naroda i u ove dvije općine i u ostalim dijelovima zapadne Hercegovine, gdje je stopostotno „zastupljen“ od svojih predstavnika,kojima su na proteklim izborima dali svoje povjerenje, nikada nije bio gori i nikada složeniji. Također smo konstatirali kako je gospodarska situacija u zapadnoj Hercegovini, a samim time i u ovim općinama, na izdisaju, odnosno da poduzetnici i poduzetništvo funkcioniraju bez ikakve potpore države; da se sveukupna politika u predstavljanju Hrvata u proteklome mandatnome razdoblju svela na bogaćenje, na potpuno odnarođenu politiku, na borbu za osobne partikularne i stranačke interese gdje je narod uvijek na zadnjemu mjestu. Siguran sam, što zaključujem iz razgovora s ljudima s kojima sam se danas susreo, kako je sazrelo vrijeme ida će narod izaći na ove izbore u velikome broju, neće ostati kod svojih kuća te će poslati jasnu poruku aktualnoj vlasti kako joj je došao kraj i da jednostavno više ne uživa povjerenje hrvatskoga naroda za obnašanje pozicija koje su njezini dužnosnici obnašali. Nužna je apsolutna i potpuna promjena političke paradigme u obnašanju vlasti, dakle jedan transparentan, pošten odnos, sa svrhom pravljenja boljega ambijenta za sve slojeve društva u Bosni i Hercegovini i vjerujem kako je Koalicija HZ ta koja će znati dati odgovore na sve izazove koji će nas čekati nakon završetka izbora u listopadu ove godine. Također sam uvjeren kako će narod u našoj kandidatkinji za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga dr. Diani Zeleniki, velikoj humanitarki i iskusnoj političarki,prepoznati osobu koja je nesebično spremna zastupati njegove interese i boriti se za njegovu ravnopravnost s druga dva naroda i svih građana u ovoj zemlji – zaključio je Cvitanović.                                                                                                                              

Izaslanstvo će i u idućim danima nastaviti svoj rad na terenu obilazeći i ostale općine i susrećući se s običnim pukom, ali i crkvenim i ostalim dužnosnicima, kako bi ih iz prve ruke upoznalo s programskim smjernicama Koalicije HZ, o kojima će se više čuti u skorašnjoj predizbornoj kampanji.

                                                                                  Informativno-promidžbeni ured

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar