Izbor postoji

Poštovani građani BiH,

započela je kampanja za lokalne izbore koji će u našoj zemlji biti održani 2.listopada 2016.godine.
Pozivamo Vas da izađete na izbore i svojim glasom, a svaki je važan, omogućite promjene i birate ljude koji zaslužuju vaše povjerenje, a ne kompromitirane političare koji nisu ništa učinili u proteklom razdoblju svoje vladavine za Vas i Vašu djecu.

Izbor postoji!!!

HDZ 1990 u općinama u kojima je participirao u vlasti učinio je korak naprijed, pomaci su vidni, a tamo gdje je načelnik iz HDZ 1990, uz ustalo, učinjeno je: za dobrobit žitelja Općine Usora kroz proteklo mandatno razdoblje(2012. – 2016. god.): stvoreni su uvjeti za dolazak stranih ulagača što je pokazatelj da je samo u zadnjih 12 mjeseci uposleno 110 radnika, a planira se u novoj proizvodnoj tvrtki uposliti još 150-200 radnika do konca godine, jedna od rijetkih općina koja daje naknade za porodilje i time izravno radi na poboljšanju demografske slike, veliki dio posla uražen je na vodoopskrbi i infrastrukturalnim objektima.
U Općini Domaljevac-Šamac urađeno je mnogo, u razdoblju od 2008. do 2016. godine, uz ostalo, asfaltirane su lokalne ceste i izgrađene nove od koji se posebno ističe skoro pet kilometara ceste koja je povezala Domaljevac, Grebnice, Brvnik i Oštru Luku, izgrađena i opremljena mrtvačnica u Domaljevcu i prošireno groblje, organizirali obnovu poljskih nasipa, pripremili i uspješno proveli obnovu svih javnih objekata na području općine uništenih u poplavama 2014: dječji vrtić, dom zdravlja, komunalna služba, mrtvačnica, škole, športska dvorana u Grebnicama, Hrvatski dom u Domaljevcu, uveli općinske potpore za novorođenčad, za djecu obuhvaćenu predškolskim odgojem, za sve učenike osnovne i srednje škole i sve studente, izgradili centar za zdravo starenje, osvijetlili 98% naseljenog dijela općine, U Općini Prozor-Rama bila je u proteklih godinu dana jedna od najvećih gradskih gradilišta u BiH. Izvršena je rekonstrukcija velikog dijela vodovodne mreže u gradu, postavljen je novi kanalizacijski i kolektor oborinskih voda. Obnovljene su tri glavne gradske ulice. Osvjetljava ih nova LED rasvjeta. Postavlja se slobodan internet signal i video nadzor glavnih prometnica. Kružni tok na ranijem raskrižju u gradu i na ulazu u grad sa magistrale M16.2 uvode Prozor u gradove sa suvremenom cestovnom infrastrukturom.
I općinski vijećnici i administracija, kao i građani sa svojim potrebama, uskoro će raditi i rješenja tražiti u novoj zgradi općine za koju je otpočela završna faza izgradnje i opremanja.
Puno toga se radilo i uradilo. Za sve ovo je trebalo jako puno novca. Hrabro suprotstavljanje centrima moći u obliku elektroprivrednih poduzeća, ili županijske administracije, urodilo je značajnim dodatnim sredstvima za ogromne infrastrukturne radove. Bez takvih novaca teško bi bilo i zamisliti ovakav iskorak općine Prozor – Rama. Sredstva su se nalazila i u povoljnom kreditu Europske investicijske banke, praćenom vrijednim bespovratnim sredstvima, te u međunarodnim fondovima koji prate razvojne i humanitarne aktivnosti.
No, posao ni izbliza nije završen. Još je puno naselja bez pitke vode, još je onih koji sanjaju asfalt do kuće. Još je puno onih koji trebaju pomoć za zapošljavanje.
Trebat će raditi.
Cilj je do 2020. godine učiniti općinu Prozor-Rama ekološki očuvanim prostorom s razvijenim proizvodnim poduzetništvom, prepoznatljivim kulturnim naslijeđem i očuvanim prirodnim ljepotama što ga čini mjestom ugodnog življenja, kako je to predviđeno Strategijom razvoja općine Prozor –Rama.

Na listopadske lokalne izbore 2016.godine izlazimo s 16 samostalnih i 8 koalicijskih kandidata za načelnike općina u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj. Na našim listama su kvalitetni ljudi, vrijedni i nekompromitirani, domoljubi koji su spremni boriti se za boljitak svojega naroda od Posavine, Središnje Bosne, RS-a, Zapadne Bosne do Hercegovine.
Zajedno možemo napraviti puno spremni raditi za dobrobit svojega naroda, za ostanak, za obitelj, otvarajući radna mjesta ne tjerajući ljude trbuhom za kruhom.
Ovo je naša zemlja, ostajmo na njoj, izađimo na izbore, glasujmo za prave ljude, za promjene, jer izbor uistinu postoji.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar