Izbornom skupštinom mHDZ 1990 ŽO Zapadnohercegovačke županije otvorena izborna kampanja u zapadnoj Hercegovini

Blaž Bušić u narednom će mandatu obnašati dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a 1990 Zapadnohercegovačke županije. Odlučeno je tako u Posušju, na trećoj Izbornoj skupštini mladeži u ovoj županiji. Bušić je nakon izbora rekao kako je pred samom strankom i svim njenim članovima utakmica koja će odlučiti o budućnosti same stranke kao i budućnosti hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Dodao je da će u tu utakmicu ući predano, bez rezerve i kalkulacija, a isto očekuje i od ostalih članova stranke jer se uspjeh neće ostvariti ukoliko svi članovi ne budu iskazali jedinstvo. Da će biti jedinstveni u stavovima, svjedoči i činjenica da je više od 70 izaslanika jednoglasno odabralo i dopredsjednike Josipa Nenadića, Milu Živkušića i Katarinu Primorac. Ovim je završeno  ustrojavanje stranačke infrastrukture u Zapadnohercegovačkoj županiji  i službeno otvorena predizborna kampanja. Svojom nazočnošću, potporu mladeži pružili su i visoki dužnosnici stranke.

Predsjednik mladeži HDZ-a 1990 na nacionalnoj razini Jozo Ćosić, naglasio je snagu i volju koju mladež ima i koja mora biti generator pozitivnih promjena u našem društvu. Siguran u izbor svojih kolega, poželio im je sreću u radu koji će biti trnovit, ali vrijedan truda.

Upravo stoga je i Vjekoslav Bakula, predsjednik Županijskog odobra HDZ 1990 ŽZH, pozvao članove na maksimalan angažman u predizborno vrijeme. Dodao je kako vladavina jedne stranke nije rješenje te da HDZ 1990 nudi alternativnu jednoumlju. Borka Herceg Lukenda je u ime Zajednice žena HDZ 1990 naglasila kako organizacija kojoj je na čelu, zajedno s mladeži, predstavlja populaciju koja može mnogo napraviti za unapređenje kvaliteta života u našem društvu, ali da su i jedna i druga kategorija na neki način marginalizirane. Stoga je pozvala mladež i žene da aktivno sudjeluju u procesu odlučivanja o životno važnim temama, jer ih se tiče i jer samo oni sami mogu osigurati promjene u bh. društvu koje je iz godine u godinu u sve većoj krizi.

Porazna je činjenica da se uglavnom mladi ljudi, ali i čitave obitelji sve više iseljavaju iz naše zemlje, porazna je i činjenica da je bez posla pola milijuna ljudi, da živimo u društvu koje zanemaruje nagomilane socijalne probleme, socijalno ugrožene obitelji, djecu, porodilje, u kojemu umirovljenici jedva preživljavaju. Postali smo društvo bez vizije i ideja, iako imamo brilijantne mlade, obrazovane ljude koji bi mogli mijenjati stanje, no to im ne dopušta šačica odabranih.

Vrijeme je da podvučemo crtu i krenemo naprijed. Istaknuo je ovo Tomislav Topić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990 Posušje. Kao jedan od načina borbe, Topić ističe veći angažman mladih ljudi u politici i poziva mladež da izađu na izbore i ne dopuste da drugi odlučuju u njihovo ime. „Mi preuzimamo odgovornost za jednu novu politiku koja se neće služiti lažima, podvalama, ucjenama, manipulirati nacionalnim ili drugim interesima i sakrivati iza nekog  drugog – iza Banja Luke ili Sarajeva.

Budućnost se gradi sada, naglasio je Topić.

IMG-20140913-WA0011

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar