Jajce uz dr. Zelenika i Koaliciju Hrvatsko zajedništvo

Završni skup Koalicije Hrvatsko zajedništvo upriličen je u nedjelju, 23.rujna u Jajcu pred mnoštvom simpatizera i članova HDZ-a 1990 i ostalih stranaka Koalicije.

Skrušeno u molitvi na svečanoj svetoj misi u Crkvi Blažene Djevice Marije bila je i doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja Koalicije Hrvatsko zajedništvo za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskoga naroda.

U kraljevskom gradu Jajcu, gradu svjetlosti, kamena i vode Koalicija Hrvatsko zajedništvo za svoje članove, simpatizere i sve ljude dobre volje predstavila je svoj Program u velikoj dvorani Općine Jajce. Tom prigodom u ime domaćina nazočne je pozdravio Ivan Jakešević, predsjednik Općinskoga odbora HDZ-a 1990 a prigodnim riječima obratili su se i Zoran Marić, nositelj Liste za Zastupnički dom Parlamenta BiH Srednjo-bosanske i Zeničko-dobojske županije, Draženko Petrović, nositelj Liste Hrvatskog pokreta za Središnju Bosnu i Koalicije Hrvatsko zajedništvo za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Anto Bilić, nositelj Liste za županijsku Skupštinu Središnja Bosna.

„Stojim pred Vama večeras ovdje u kraljevskom gradu Jajcu i pitam vas : Jel’ dosta više?. Dosta je pogrešnih politika, dosta je osiromašivanja i ponižavanja moga naroda, dosta je pljačke ove naše zemlje Bosne i Hercegovine. Mi moramo zajednički prevladati postojeće probleme ako mislimo preživjeti na ovim prostorima. Moramo se boriti i izboriti za naša prava i za ono što nam je oteto i ukradeno. Ako želite i hoćete promjenu onda morate biti najbolji u najmračnijim vremenima. Ne podcjenjujte moć nade, nade koja ima snagu svih nuklearnih bombi ovog svijeta, nade u Kristovu žrtvu za nas. Kardinal Stepinac je na pitanje novinara boji li se za sudbinu hrvatskog naroda odgovorio: Ne bojim se dok god štuje majku božju Mariju! Ne klonite duhom u ova teška vremena, idemo se zajedno suočiti sa licem zla i pobijediti ga. Toliko malo je potrebno da dobro nadvlada tamu, a izgledi su na našoj strani. Molim vas ne odustajte, ne padajte u lažno stvorenu apatiju da se ništa ne može promijeniti, može i to kako može. Zakoračimo iz mraka ka svjetlu, recimo: Dosta je više i pobijedimo zlo zajedno.“ – kazala je doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.

 

Ilija Cvitanović, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo i nositelj Liste za Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hecegovine za HNŽ i ZHŽ u svojem je govoru istaknuo: Koalicija Hrvatsko zajedništvo, ako bude u vlasti, a bit će, vratit će vjeru ljudima, podignuti gospodarstvo na višu razinu, dovesti investirore, izgraditi prometnice, ulagati u infrastrukturu, a na posebno mjestu bit će majka koja je temelj opstanka hrvatskoga naroda na ovim područjima.

„Izađimo na izbore 7. listopada i jednom zauvijek kažimo zbogom onima koji nas 25 godina ponižavaju i uništavaju; onima kojima su osobni interesi iznad nacionalnih, onima kojima ništa nije sveto i koji nas zarad svojega probitka pokušavaju slomiti, ali im to neće poći za rukom budemo li hrabri i odlučni! Svoj glas dajmo onima koji su spremni promijeniti postojeće stanje i povesti vas u bolju budućnost. Za izlazak iz ovoga pakla trebamo vaše povjerenje i, jamčim vam, nikada nećemo izdati svoj hrvatski narod“ – poručio je Cvitanović iz Jajca.

Informativno-promidžbeni ured

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar