Joseph Daul pozvao bosanskohercegovačke stranke EPP-a na suradnju

U tijeku je zasjedanje Političke skupštine Europske pučke stranke, kojoj nazoči izaslanstvo HDZ-a 1990 predvođeno međunarodnim tajnikom HDZ-a 1990 Antom Jankovićem i članom Predsjedništva stranke Srećkom Borasom.

Predsjednik EPP-a, gospodin Joseph Daul uputio je čestitke strankama EPP-a u Bosni i Hercegovini, HDZ 1990, SDA, HDZ BiH, i PDP, kao i stranci SDS, na uspješnim rezultatima na prošlomjesečnim općim izborima.

Predsjednik Daul pozdravio je i skorašnji koalicijski dogovor SDA, PDP i SDS-a, kao značajan korak prema uspostavi parlamentarne većine usmjerene ka promjenama, koja se zasniva na zajedničkim vrijednostima i zajedničkom vizijom europske budućnosti zemlje.

”U ovom okviru, želio bih naglasiti značaj implementacije zajedničke deklaracije iz travnja 2014, koju su potpisale pet članica EPP-a: HDZ 1990, SDA, HDZBiH, PDP i SDS, koja afirmira njihove zajedničke stavove o europskim vrijednostima, identitetu, socio-tržišnoj ekonomiji i vladavini prava.

Ova zajednička deklaracija bi trebala nastaviti služiti kao osnova za napredak zemlje na putu u EU. Građani Bosne i Hercegovine trebaju odgovorne lidere koji žele blisko surađivati sa međusobnim povjerenjem kako bi otklonili politički zastoj, sačuvali jedinstvo zemlje u svojoj različitosti i izgradili demokratski sustav na osnovu vladavine prava, poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao i načela društvene pravde, kao preduvjet za održivi ekonomski rast”, zaključio je Daul.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar