Julian Miller, prvi tajnik za politiku Britanskoga veleposlanstva u BiH posjetio Središnjicu HDZ-a 1990

U srijedu, 23. studenoga u posjeti Središnjici HDZ-a 1990 boravio je Julian Miller, prvi tajnik za politiku Britanskoga veleposlanstva u BiH.

Gospodina Millera primili su: Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, Diana Zelenika, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH,  Ivica Gašpar, glavni tajnik i Ante Janković, međunarodni tajnik HDZ-a 1990.

Razgovarano je o aktualnom stanju u Bosni i Hercegovini. Tom prigodom predsjednik Cvitanović upoznao je gospodina Millera s radom Stranke kojoj je na čelu, ali i planovima za budućnosti i pri tom posebno naglasio kakvo je stajalište HDZ-a 1990 o Izbornom zakonu kojega je HDZ BiH poslao u žurnu proceduru kao i prijedlozima HDZ-a 1990 o izmjenama Izbornoga zakona, te o trenutačnom zastoju BiH na putu ka EU. „Nama je cilj zadovoljiti minimum zaštite hrvatskih nacionalnih interesa koji ni na najmanji način neće ugroziti druge narode. Integritet BiH za nas je neupitan. Uvijek ćemo doći do ishodišta istih problema u ovoj zemlji, a  to su: nepotizam, kriminal, korupcija i to uvijek rade iste stranke“- kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990.

Julian Miller, prvi tajnik za politiku Britanskoga veleposlanstva u BiH je zahvalio na iscrpnim informacijama koje je dobio, ali i promišljanju vodstva HDZ-a 1990 o idejama kako učiniti Bosnu i Hercegovinu boljom i dostojnom za život čovjeka.

„ Mi smo stranka koja je u oporbi na svim razinama vlasti. Držim da smo odgovorni ljudi i odgovorna stranka. Vjerujem da imamo budućnost i šansu na izborima 2018. napraviti bolji rezultat. Očekujemo od vas da ne dajete potporu pogrešnim politikama i da predstavnici EU-a kad dođu u BiH ne kažu da je napravljen napredak jer ovdje je vidan zastoj na putu BiH u EU“- zaključio je predsjednik Cvitanović i zahvalio gospodinu Milleru na izdvojenom vremenu i posjetu Središnjici HDZ-a 1990.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar