Kupres domaćin trodnevne Političke akademije”Međugranična suradnja, put prema EU integracijama i EU fondovi”

“Međugranična suradnja, put prema EU integracijama i EU fondovi”- teme su trodnevne Političke akademije koja je započela u petak, 9. prosinca  na Kupresu u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer  Stiftung i na kojoj sudjeluje Mladež HDZ-a 1990.

Sinoć je sudionike Političke akademije pozdravio Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 kazavši da je sudjelovanje mladih na Političkoj akademiji prigoda za otvoren i konstruktivan razgovor, učenje i prijateljevanje. Naglasio je, također, kako su upravo mladi ljudi ti koji su budućnost Stranke i koji će preuzeti odgovornost, kojima treba dati priliku da se nametnu kao nova snaga. “Ono što ćete naučiti ovdje, ali i tijekom sljedeće godine bit će poligon za izbornu 2018.godinu da se nađete na listama”- kazao je predsjednik Cvitanović i dodao kako su mu i samom sudjelovanja na političkim akademijama i ono što je imao prigodu čuti i naučiti pomogla u daljnjem radu i djelovanju u Stranci kojoj je danas na čelu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Željko Josić, predsjednik Političke akademije obraćajući se nazočnima podcrtao je: “Želimo naučiti kulturu dijaloga i zbog toga je i organizirana politička akademija. HDZ 1990 je mlada stranka s mladim liderom i mladim ljudima, a snaga Stranke je kultura komuniciranja, zato smo ovdje kako bismo se educirali i stečena znanja ponijeli u sredine iz kojih dolazimo svjesni  da naša edukacija i političko obrazovanje može puno doprinijeti napretku kroz političko djelovanje u budućnosti.

Danas, drugoga dana Političke akademije o temi:” Što znači međunarodan suradnja i važnost međunarodne suradnje u EU” govorila je doc.dr.sc. Marija Boban, a održala je i predavanje “Primjer Hrvatske i dobre prakse međugranične suradnje”.

O ulozi lokalnog planiranja i lokalnih zajednica kod međunarodne suradnje izlagao je Željko Josić, dok je o primjeru međugranične suradnje u BiH predavanje održao Josip Juričić.

Danas je dr. Boban održala i predavanje”Hrvatska perspektiva kao perspektiva potencijalnih partnera” .

Nakon radnoga dijela večeras je upriličena dodjela diploma drugoj generaciji Političke akademije HDZ 1990.

diplome PA

 

Sutra zadnjega dana Političke akademije tijekom skupne rasprave bit će više riječi o tomu kako se prijaviti na EU fondove.

O temi:”Gdje smo mi na putu EU integracija i kako surađujemo sa našim susjedima” govorit će Martin Raguž.

On će, kako je najavljeno, kazivati i o :”BiH perspektiva i razvoj nacionalnih strategija”.

Trodnevno prijateljevanje tijekom kojega su polaznici Političke akademije, mladež HDZ-a 1990 iz bogatog programa ponuđenih tema puno naučili o međugraničnoj suradnji, putu prema EU integracijama i EU fondovima, te aktivno sudjelovali u raspravama završava u nedjelju, 11. prosinca na Kupresu.

 

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar