KUPRES: Izbrišimo granicu Europe s Kamenskog i postanimo dio europske priče

U sklopu šireg posjeta Hercegbosanskoj županiji dužnosnici HDZ-a 1990 predvođeni predsjedničkim kandidatom Martinom Ragužem su danas, 19. rujna 2014. godine, u Kupresu predstavili program i viziju naše zemlje i ove županije.

U ime domaćina, prisutnima se obratio predsjednik OO HDZ-a 1990 Kupres gospodin Filip Zrno, izrazivši zadovoljstvo zbog posjete budućeg člana predsjedništva BiH, Martina Raguža Kupresu. Gospodin Zrno je ukazao na niz problema sa kojima susreću žitelji ovog kraja, dotaknuvši se posebno problema nezavršene športske dvorane, stanja u drvnoj industriji i izostanka podrške lokalne vlasti u iskorištavanju turističkih potencijala.
filip zrno

Nazočnima se obratio i gospodin Nediljko Rimac, bivši predsjednik vlade Hercegbosanske županije koji je prije nekoliko mjeseci smijenjen sa te funkcije. Ukazao je na deficit poslovanja Javnog poduzeća Šume koji iznosi zabrinjavajućih 6 milijuna maraka, istaknuvši da je za vrijeme dok je na čelu ovog poduzeća bio dužnosnik HDZ-a 1990 gospodin Milan Raštregorac poduzeće pozitivno poslovalo.
Dr. Rimac je također govorio u legalizaciji skijališta, koja su sve dok on nije došao na čelo Vlade HBŽ-a, radila ‘na crno’, a njegovim dolaskom su legalizirana na način da im je data koncesija.

Dr. Boro Krišto, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH je govorio o nerazumjevanju Federalne Vlade za ove krajeve i propadanje svih njegovih zakonodavnih inicijativa, samo zato jer dolazi iz određene političke opcije i nije dio ‘sustava moći’.

zajedno

Naposljetku, skupu se obratio Martin Raguž, koji je u nekoliko rečenica iznijeo program i viziju naše zemlje kao i prirotetne probleme koje vlast treba žurno rješavati. U sklopu toga, Raguž je izjavio: „Riba se čisti od glave, s toga i ozdravljenje politike u BiH mora početi od najvažnije institucije, a to je Predsjedništvo BiH i ono mora biti motor pokretač  svih važnih procesa u državi“.
Raguž se osvrnuo na prirodne, turističke i ljudske potencijale kojima Kupres obiluje, naglasivši kako fedralna i državna vlast mora naći način kako da putem subvencija stabilizira turistički razvoj ovog kraja.
„Granica Europe je samo desetke kilometara odavdje. Vrijeme je da tu granicu s Kamenskog izbrišemo i postanemo dio europske priče“ –naglasio je Raguž.
martinR

Iako je situacija jako teška, Kuprešaci su puni optimizma i vjeruju da će nakon listopadskih izbora stvari krenuti u jednom pozitivnom smjeru koji će rezultirati boljom i lagodnijom svakodnevnicom svih građana Bosne i Hercegovine, pa tako i njih samih.

ZAJEDNIČKA

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar