Martin Raguž i Jonathan Moore u Mostaru

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore i kandidat za hrvatskog člana predsjedništva BiH Martin Raguž razgovarali su danas, 17. rujna, u Mostaru o predstojećim izborima i o političkom stanju u Bosni i Hercegovini.

Govoreći o nužnosti konačnog pokretanja Bosne i Hercegovine prema europskom putu, Martin Raguž je naglasio važnost stvaranja nove politike koja će se odgovorno ponašati prema vlastitim građanima, ali i prema preuzetim međunarodnim obvezama u provođenju reformi.

Pred brojnim novinarima koji su ih dočekali ispred središnjice HDZ-a 1990, Moore i Raguž su istakli kako, unatoč svemu, za Bosnu i Hercegovinu još nije kasno da promijeni dosadašnji smjer i da konačno pokrene reforme unutar svih segmenata društva, a za što joj je potrebna odgovorna i proeuropska vlast na svim razinama.

Predstojeći izbori su prilika da građani izaberu europsku i zaposlenu Bosnu i Hercegovinu, državu u kojoj će se svi njeni građani osjećati ravnopravnima i koji će zajedno raditi na stvaranju boljeg društva koje neće biti opterećeno prošlošću, sukobima i međusobnim optuživanjima, poručio je Martin Raguž

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar