Martin Raguž i Rugger Corrias: Europska BiH nema alternativu

„Uvjeren sam kako će novi eurospki pristup prema Bosni i Hercegovini rezultirati konkretnim reformama, kako bi ljudi u našoj zemlji osjetili pomak“, kazao je predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž prilikom sastanka sa veleposlanikom Republike Italije u BiH, gospodinom Ruggerom Corriasom.

Danas, 12. veljače 2015. godine, u Sarajevu je upriličen sastanak predsjednika HDZ-a 1990 sa veleposlanikom Republike Italije u BiH, gospodinom Ruggerom Corriasom na kojem se razgovaralo o ukupnoj političkoj, gospodarskoj i socijalnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na novi pristup Europske unije prema Bosni i Hercegovni.

Zaključak današnjeg razgovora je kako bi Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, nakon što su političkih lideri prihvatili, trebala žurno verificirati zajedničku izjavu o novom europskom pristupu, kako bi se stvorili uvjeti za donošenje odluke   o stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Bosne i Hercegovine i Europske unije.

Prijedlog Martina Raguža za uspostavu monitoringa i mehanizma za uvid javnosti u sve korake ovoga procesa, sa ciljem detektiranja eventualnog destruktivnog djelovanja i njegovih aktera, naišao je na potpunu potporu veleposlanika Corriasa.

„Republika Italija nastavit će pružati potporu  Bosni i Hercegovini i njezinom put ka Europskoj uniji“, kazao je veleposlanik Corrias, istaknuvši kako Europa ima interes za prosperitet i razvoj Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Raguž i veleposlanik Corrias izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom i uvjerenje za nastavak dobre dosadašnje suradnje.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar