Martin Raguž: Imamo odgovornost prema ljudima u BiH

Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, izrazio je zadovoljstvo, jučer održanim, sastankom sa ministrima vanjskih poslova Velike Britanije i Njemačke, gospodom Philipom Hammondom i Frank-Walter Steinmeierom.

Raguž je naglasio kako, poučeni prijašnjim neuspjesima u procesu pokretanja BiH prema prosperitetu i prema njenom europskom putu, političke strukture moraju uspostaviti efikasne i konkretne mjere monitoringa kako bi se osigurala provedba svih potrebnih reformi u BiH.

„Ruka je ispružena i moramo je prihvatiti. Imamo težak put ispred sebe kojeg ne treba podcjeniti, ali i neizbježnu odgovornost prema ljudima u našoj zemlji“, kazao je predsjednik Raguž, izrazivši dozu optimizma činjenicom kako ćemo, ukoliko ispunimo sve postavljene uvijete, imati priliku otvoriti ugovor o stabilizaciji i pristupanju EU.

Raguž je, komentirajući jučerašnji sastanak, naglasio kako je novi pristup EU prema BiH usmjeren prevenstveno poboljšanju socio-ekonomskih uvjeta u našoj zemlji.

Kako su, jučer, kazali visoki zvaničnici Velike Britanije i Njemačke,  rezultat ove incijative će isključivo zavisiti o tome šta Bosna i Hercegovina napravi, ili ne napravi. Konkretnije, što naprave politički lideri u BiH.

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar