Martin Raguž na kongresu EPP-a u Madridu

Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno predsjednikom Martinom Ragužem, sudjeluje od 21. do 22.listopada na kongresu Europske pučke stranke, koja je uvjerljivi pobjednik europskih izbora 2014.

Kongres se održava u Madridu. Glavne teme o kojima će se raspravljati tijekom kongresa su ekonomske politike i kako pomoći zemljama poput Španjolske koje se susreću s značajnim financijskim poteškoćama.

Također, bit će govora  o glavnim izazovima na vratima Europe, koji jasno ukazuju kako više ne postoji razlika između vanjskih i unutarnjih prijetnji.

Stoga je nužno jačaje zajedničkih europskih vrijednosti i koordiniran pristup, kako bi se dao konačan odgovor na pomenute izazove. Poseban naglasak je stavljen na Jugoistočnu Europu i njezine susjede.

Pučani su posebno akcentirali ratna žarišta u Ukrajini, Siriji i Libijim, najveće izazove ogromnih migracijskih kriza, kao i borbe protiv terorizma. Zato će jedan o najvećih fokusa rasprave biti vanjska politika EU.

Očekuje se snažna potpora EPP-a kao, najjače političke grupacije u Europi, u procesu proširenja, s posebnim naglaskom na BiH i regiju.

Predsjednik Raguž susreo se sa više čelnika EPP-a, kao i mnogobrojnim uglednim državnicima.

Posebna pozornost tijekom navedenih razgovora posvećena je budućnosti BiH i njezinom europskom putu.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar