Martin Raguž: Nitko se ne može kockati sa europskom budućnošću BiH

„Novi europski pristup je povijesna prilika za Bosnu i Hercegovinu“, zaključili su predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž i veleposlanik Njemačke u BiH Cristian Hellbach na, jučer održanom, sastanku u Sarajevu.

Predsjednik HDZ-a 1990 zahvalio je veleposlaniku Hellbachu na incijativi, čiji je inicijator, uz Veliku Britaniju, bila Njemačka, a koja je rezultirala novim europskim pristupom prema Bosni i Hercegovini.

„Njemačka i Velika Britanija, a potom i druge članice Europske unije, iskazale su spremnost i strateški interes za Bosnu i Hercegovinu unatoč svim slabostima i nedovoljnom spremnošću Bosne i Hercegovine“, kazao je predsjednik Raguž istaknuvši kako je aktivacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju manifestiran kredibilitet i iskrena namjera Europe. „Šansa je tu. Red je na nas“, dodao je Raguž objasnivši kako je vrijeme da domaći političari i institucije odgovorno i odlučno pristupe prilici koja se ukazala za našu zemlju.

„Poučeni dosadašnjim iskustvima i propuštenim prigodama, HDZ 1990 uporno zagovara snažan mehanizam monitoringa i uvida javnosti u sve procese kako bi detektirali sve individualne oblike ponašanja aktera i uvidjeli tko se iskreno i odlučno zalaže za europski put, za trajnu stabilnost koja u sebi mora sadržavati i pravedno rješenje za sve njene narode i građane, kao i one koji isti opstruiraju“, kazao je predsjednik HDZ-a 1990.

Veleposlanik Hellbach je pozdravio ovakve stavove i konstruktivni pristup te kazao kako će Njemačka i dalje snažno podržavati europski put Bosne i Hercegovine.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar