Martin Raguž posjetio Agenciju za sigurnost hrane BiH

Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a 1990, MartinRaguž posjetio jed anas Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine u Mostaru, gdje je održao radni sastanak sa doc. dr. sci Sejadom Mačkićem, direktorom Agencije i suradnicima.

Direktor Agencije je upoznao  Raguža s aktivnostima koje Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine kontinuirano preduzima od svog osnivanja u cilju zaštite zdravlja i interesa potrošača, te omogućavanja ravnopravnog položaja bh. proizvođača na domaćem i međunarodnom tržištu sa naglaskom na usaglašavanju propisa o hrani sa legislativom Europske unije. Također je prezentirao projekte koje Agencija provodi u suradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama u cilju jačanja kapaciteta nadležnih institucija Bosne i Hercegovine, entiteta i Brčko distrikta BiH, koje sudjeluju u sustavu sigurnosti hrane.

Izaslanik Raguž je izrazio zadovoljstvo informacijama koje je imao priliku čuti na sastanku sa direktorom Agencije za sigurnost hrane BiH, te je čestitao rukovodstvu Agencije na dosadašnjim rezultatima. Uz zahvalnost na izdvojenom vremenu i prezentiranim informacijama, Raguž je istaknuo kako će djelovati kao svojevrsni glasnogovornik ove institucije u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te zajedničkim parlamentarnim komisijama, posebno kada je riječ o izmjenama zakonodavstva i inicijativama koje u tom smislu vodi ova institucija

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar