Martin Raguž: Pružamo ruku pomirenja drugima i drugačijima u ovoj zemlji

„Pružamo ruku pomirenja drugima i drugačijima u ovoj zemlji. Vrijeme je da na temelju dijaloga gradimo bolju i sretniju budućnost za sve narode, građane i ljude koji žive u Bosni i Hercegovini“, kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH, Martin Raguž Raguž, rekavši kako je vrijeme da se podvuče crta pod politiku sukobljavanja, podjela i vječitom traženju krivca u drugome.

Veličanstveni skup HDZ-a 1990, na kojem su nazočni imali priliku upoznati se sa programom i kandidatima HDZ-a 1990, na čelu sa kandidatom za člana Predsjedništva BiH, gospodinom Martinom Ragužem, započeo je intoniranjem himni i minutom šutnje za sve one koji su dali svoje živote za obranu naše zemlje, kao i za sve preminule članove HDZ-a 1990.

„Vrijeme je da podvučemo crtu pod politiku koja je, kako hrvatski tako i druge narode, kao i sve građane naše zemlje dovela u ovakav položaj“, kazao je u svom pozdravnom govoru predsjednik Općinskog odbora Orašje HDZ-a 1990, gospodin Saša Nedić, koji je naglasio kako je vrijeme za jednu novu, odgovorniju politiku.

Nazočne je pozdravio nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, gospodin Đuro Matuzović, koji se u svom govoru vratio, u ne tako davnu povijest kada je napomenuo tko je bio spreman legalizirati Republiku Srpsku i egzodus i etnocid nad hrvatskim narodom u Posavini, a tko je stao u obranu naše zemlje, rušeći travanjski paket ustavnih reformi.

„Ovo je naša zemlja – vrijeme je da podvučemo crtu zajedno sa vama je izgradimo“, kazao je Pejo Damjanović, nositelj liste za Federalni parlamentnt, koji je mnogobrojne nazočen pozvao da izađu na izbore i svoj glas daju onima koji zaslužuju njihovo povjerenje.

„HDZ 1990 je državotvorna, otvorena stranka, sa modernim i europskim pogledima utemeljenim na tradiciji i povijesti“, kazao je nositelj liste za Županijsku skupštinu Županije Posavske, gospodin Željko Josić, dodavši kako je vrijeme za bolju Bosnu i Hercegovinu i bolju i perspektivniju Posavinu.

„Posavina je kroz povijest bila duša i srce Bosne i Hercegovine. Onima koji najavljuju referendum za otcjepljenje, sa ovoga mjesta želim poručiti kako neće uspjeti u svojim nakanama. Europska, demokratska i zaposlena Bosna i Hercegovina je moguća i biti će je“, poručio je predsjednik Raguž , kazavši kako je vrijeme da se podvuče crta pod hrvatsku politiku koja drži svijeću destruktivnim politikama.

„Narod ima moć. Iskoristite tu moć i glasujte po svojoj savjesti“, pozvao je predsjednik Raguž, kazavši ukoliko HDZ 1990 dobije povjerenje, spreman je položiti račun za urađeno.

„Naša Posavina je doživjela poplave biblijskih razmjera. Danas, možemo objektivno sagledati i reći kako institucije države nisu uradile svoj posao“, rekao je predsjednik Raguž, istaknuvši kako je vrijeme da se vrati dignitet u institucije Bosne i Hercegovine koje će biti spremne odgovoriti na svaku situaciju.

„Mi ne nudimo odgovore, mi nudimo rješenja“, zaključio je predsjednik Raguž istaknuvši kako je vrijeme za odgovornu politiku koja će biti preuzeti ulogu subjekta i biti pokretač rješavanja problema.
Prepuna dvorana, entuzijazam i erupcija oduševljenja jasno govore kako su Orašje i Posavina odlučili podvući crtu.

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar