Martin Raguž sa britansko-njemačkim zvaničnicima

Danas su, na tragu incijative Europske unije u procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, ministri vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i Savezne Republike Njemačke, Philip Hammond i Frank-Walter Steinmeier, posjetili našu zemlju.

Ministri vanjskih poslova su se susreli sa istaknutim državnim dužnosnicima i liderima političkih stranaka u BiH. Sastanku je nazočio i predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž.

Ministri vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i Savezne Republike Njemčake, Philip Hammond i Frank-Walter Steinmeier, poručili su u kako BiH mora prihvatiti šansu koju joj pruža Evropska unija, kao i da njeni politički lideri ujedinjeno moraju raditi na tome.

Martin Raguž je tijekom sastanka naglasio kako  posjeta dvojice ministara vanjskih poslova može samo dodatno učvrstiti zajedničko partnerstvo i opredjeljenje da europski put nema alternative i da taj zrak, koji nam sada daje Europa kroz otvaranje prozora na novi način, BiH mora konzumirati, kako bi stvari pokrenuli s mrtve tačke.

Poznato je od ranije kako je HDZ 1990 svojom europskom profilacijom postao jedan od lidera europskog puta u BiH i kako će, bez obzira na poziciju u vlasti, bezkompromisno se zalagati u procesu europskih integracija naše zemlje.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar