Martin Raguž se sastao sa kardinalom Puljićem

U utorak, 31. ožujka 2015., vrhbosanski nadbiskup i metropolit Vinko kardinal Puljić primio je na razgovor izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ 1990. gospodina Martina Raguža u pratnji međunarodnoga tajnika HDZ-a 1990. gospodina Ante Jankovića.

Na početku razgovora, izaslanik gospodin Raguž je kazao kako je stranka koju vodi primljena u društvo Europskih pučkih stranaka, te da imaju svoje predstavnike na svim razinama u BiH. Gospodin Raguž istaknuo je da su prisutni i u Hrvatskom narodnom saboru BiH, gdje su pokrenuli inicijativu za sprječavanje egzodusa Hrvata iz BiH.

Kardinal Puljić je istaknuo je kako su ga ozbiljno zabrinuli novi statistički podaci Katoličke crkve za 2014. u kojima je vidljivo kako je u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u posljednjoj godini dana “nestalo” skoro 8.000 Hrvata katolika. Potom je pozvao gosp. Raguža i sve druge političare na predstavljanje Šematizma Vrhbosanske nadbiskupije za 2015. godinu koje bi uskoro trebalo biti u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

 

Ured za informiranje vrhbosanske nadbiskupije

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar