Martin Raguž se susreo sa novim veleposlanikom SR Njemačke Christianom Hellbachom.

Martin Raguž, kandidat za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a 1990, susreo se u srijedu, 24. rujna, 2014. godine u Sarajevu sa novim veleposlanikom Savezne Republike Njemačke gospodinom Christianom Hellbachom.

Martin Raguž je poželio dobrodošlicu novom veleposlaniku,  upoznavši ga sa politikom i stavovima HDZ 1990. “HDZ 1990 je stranka koja u svom program ima duboko utkane europske vrijednosti, a kao najbolja potvrda toga je nedavno primanje u društvo Europske pučke stranke”, kazao je predsjednik Raguž istaknuvši nužnost europejizacije Daytona i stvaranja pozitivnog ozračja stabilne Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj se svi njeni građani i narodi osjećaju ravnopravnima.

Predsjednik Raguž upoznao je veleposlanika Hellbacha o političkoj, gospodarskoj, socijalnoj kao i svakoj drugoj situaciji u zemlji.

Razgovarajući o skorašnjim općim izborima, načinima formiranja vlasti i nužnosti hitnog pokretanja procesa reformi, gospodin Martin Raguž je kazao da je HDZ 1990 u potpunosti spreman preuzeti obvezu konačnog pokretanja Bosne i Hercegovine novim putem koji će valorizirati cjelokupni potencijal ove zemlje i dovesti Bosnu i Hercegovinu u društvo europskih naroda, u čemu je suradnja sa SR Njemačkom od izuzetne važnosti.

Tijekom razgovora osvrnuli su se i na ekonomsku, kulturnu i povijesnu vezu između dvije zemlje, izraziviši nadu kako će se svaki oblik suradnje nastaviti i prošiti u svim segmentima koji su od međusobnog značaja i interesa.

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar