Martin Raguž se sastao sa veleposlanicom Kraljevine Španjolske

SARAJEVO 12.02.2015. – Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, sastao se sa veleposlanicom Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini gospođom Maria Aurora Mejia Errasquin.

Tema sastanka bila su aktualna politička zbivanja u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na novi pristup Europske unije prema našoj zemlji.

Razgovaralo se o načinu kako stvari konačno pokrenuti sa „mrtve točke“. Predsjednik HDZ-a izrazio je optimizam i vjeru kako će incijativa Europske unije rezultirati što skorijem poboljšanju socijalnog i ekonomskog statusa ljudi u Bosni i Hercegovini, pritom naglasivši nužnost rješavanja nagomilanih političkih pitanja, čije je rješavanje preduvjet svakog drugog napretka zemlje.

“Nalazimo se pred zadaćom povijesnih razmjera za našu zemlju. Moramo biti odgovorni i u potpunosti posvećeni prilici koja nam se ukazala”, kazao je predsjednik Raguž, dodavši kako je potrebno uspostaviti monitoring i uvid javnosti u sve procese europskih integracija, kako bi javnost mogla detektirati eventualne pokušaje destruktivnog djelovanja, kao i njihove aktere.

Veleposlanica Maria Aurora Mejia Errasquin iskazala je potporu stavovima HDZ-a 1990 i Martina Raguža. „Kraljevina Španjolska nastavit će, kao i uvijek do sada, pružati potporu Bosni i Hercegovini i njezinom put ka Europskoj uniji“, zaključila je veleposlanica Mejia Errasquin.

Predsjednik HDZ-a 1990 i veleposlanica Kraljevine Španjolske izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom i uvjerenje u nastavak dobre dosadašnje suradnje.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar