Martin Raguž se sastao sa veleposlanikom Velike Britanije

„Vrijeme je da ljudi u Bosni i Hercegovini osjete izravnu korist novoga europskog pristupa“, kazao je veleposlanik Velike Britanije u BiH Edward Ferguson, tijekom sastanka sa predsjednikom HDZ-a 1990 Martinom Ragužem, održanim 24. ožujka u Sarajevu.

Martin Raguž i veleposlanik Ferguson su tijekom sastanka razgovarali o novom europskom pristupu, aktivaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i o sljedećim koracima naše zemlje na putu ka Briselu.

Predsjednik HDZ-a 1990 je izrazio zahvalnost Velikoj Britaniji, koja je uz Njemačku inicirala novi europski pristup, koji u svom fokusu ima socijalne i ekonomske reforme, za razliku od svih dosadašnjih pristupa kojima su primarni ciljevi bili rješavanje političkih pitanja.

„To je ohrabrujuće za sve ljude u Bosni i Hercegovini, jer će oni imati izravnu korist i osjetiti sve pogododnosti i benifite ovoga pristupa“, kazao je veleposlanik Ferguson.

Martin Raguž je apostrofirao kredibilitet europskih zemalja, koji se očitovao kroz aktivaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je uslijedio odmah nakon potpisa na zajedničku izjavu bosanskohercegovačkih političkih lidera, dodavši kako je red da bosankohercegovački političari i institucije uzvrate na ispruženu ruku kroz kredibilitet i odgovornost.

„Pred našom zemljom je povijesna prilika koja nosi breme bolnih reformi i procesa. Stoga je važno da budemo odlučni i hrabri kako bi iskoristili benifite i pogodnosti koji se ukazuju Bosni i Hercegovini i svim njenim ljudima“, kazao je Martin Raguž govoreći o mogućnostima korištenja europskih fondova, izvoza domaćih proizvoda, kao i ulaska europskog kapitala na adresu Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Raguž i veleposlanik Ferguson izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom i uvjerenje u nastavak dobre suradnje.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar