Martin Raguž se sastao sa veleposlanikom Velike Britanije

MOSTAR – Danas, 23. listopada 2014. godine, upriličen je sastanak predsjednika HDZ-a 1990 Martina Raguža i veleposlanika Velike Britanije u BiH, gospodina Edwarda Fergusona.

Predsjednik Raguž i veleposlanik Ferguson razgovarali su o ukupnoj političkoj, gospodarskoj, socijalnoj situaciji u zemlji, sa posebnim naglaskon na postizborni proces u BiH.

„Vizija europske, demokratske, zaposlene Bosne i Hercegovine nema alternativu kada je u pitanju politika HDZ-a 1990“, istaknuo je predsjednik Raguž naglasivši kako će HDZ 1990 i dalje pronicati europske vrijednosti i težiti ka stvaranju povoljnog političkog i gospodarskog ozračja, iskorištavanju prirodnih resursa i potencijala, te stvaranju radnih mjesta kako bi se zaustavilo iseljavanje i egzodus sa ovih prostora.

Na pitanje oko uspostave parlamentarnih većina, predsjednik Raguž odgovorio je kako HDZ 1990 nema namjeru biti dijelom koalicija koje bi značile nastavak destruktivnog djelovanja i dosadašnje agonije. „HDZ 1990 je spreman biti istinski partner samo onim čije će djelovanje biti usmjereno ka zaustavljanju i promjeni dosadašnje, negativne paradigme, istinskom zalaganju za europski put Bosne i Hercegovine, izgradnju institucija te korištenje europskih fondova, izgradnju projekata, stabilizaciju odnosa itd.“, kazao je predsjednik Raguž.

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i Statut Grada Mostara. „Mostar ne zaslužuje biti taocom neodgovornih politika“, kazao je Raguž, pritom kazavši kako HDZ 1990 Mostar vidi kao multiernički grad sa instrumentima zaštite i funkcionalnim institucijama koje treba da budu na korist svim građanima.

Veleposlanik Ferguson čestitao je na dosljednosti politike HDZ-a 1990, kao i pozitivnoj kampanji koju je vodio Martin Raguž i HDZ 1990.

Predsjednik Raguž zaželio je uspješnu misiju veleposlaniku Fergusonu u BiH, te izrazio nadu u uspješnu daljnju suradnju.

„Uspostavom mira, međunarodna zajednica utkala je duboku dimenziju u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je da se to partnerstvo istinski nastavi“, zaključio je predsjednik Raguž, stavljajući akcent na činjenicu kako se HDZ 1990 u potpunosti zalaže za takav vid partnerstava.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar