Martin Raguž u Bihaću: Odredili smo europski pravac za BiH

BIHAĆ – Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990. i kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH, obilazi ovih dana Unsko-sansku županiju. Boravak je iskoristio i za susret s brojnim građanima grada na Uni, s kojima je rado popio jutarnju kavu i dodatno se informirao o životu na ovim prostorima i problemima koji tište njegovo stanovništvo. Kako nam je kazalo nekoliko njegovih novih prijatelja, Raguž je u Krajini jako cijenjen i ljudi vjeruju u njegovu riječ. Zaželjeli su mu i uspjeh na predstojećim izborima

Sam Raguž je, okružen simpatizerima, istaknuo kako je u Bosansku Krajinu došao ne obećavati, već raditi. Povjerenje koje mu poklanjaju birači doživljava kao odgovornost i ističe da će učiniti sve da se otklone barijere između BiH i EU-a.

– U Bosansku Krajinu nosim ključ rješenja najtežeg rebusa u povijesti zvanog BiH – kazao je Raguž.

U Bihaću je održana i tribina pred nekoliko stotina članova i simpatizera HDZ-a 1990., iz čega se moglo primijetiti kako je ova stranka, na čijem je čelu u USŽ-u Mladen Šantić, na ovom području dobila na snazi, posebno među mladim ljudima. Raguž je istaknuo kako ova stranka ima ključ za rješenje problema u BiH.

– HDZ 1990. ima realne ambicije na predstojećim izborima. Kontinuirani rast rejtinga i prijem u članstvo HDZ-a 1990. kao promatrača političke skupštine Europske pučke stranke (EPP) nam daje za pravo vjerovati da ćemo na izborima ostvariti uspjeh. Mnogi će se iznenaditi brojem glasova koje ćemo dobiti u USŽ-u – istaknuo je predsjednik “devedesetke”. Istaknuo je da su pod imperativom promjene u vladajućim strukturama BiH.

– Tu smo u samo nekoliko metara od EU-a. Tu smo u zagrljaju Europe. To HDZ 1990. želi, a ne kao pojedine stranke koje bježe iz zagrljaja EU-a, koje bježe od želje svog puka. Posebno me raduje to što vidim prepunu dvoranu mladeži, kazao je Raguž i dodao kako je vodstvo HDZ-a 1990. odredilo jedini mogući pravac za BiH, a to je da je uvede u Europsku uniju.

Raguž je boravak iskoristio i za obilazak Bihaćke pivovare i mljekarske industrije Meggle.

– Posjetom mljekari Meggle uvjerio sam se da postoje najsuvremeniji kapaciteti, ali veliki problem je izvoz na tržište Europske unije. Iz menadžmenta su mi kazali kako bi im proizvodnja mogla stagnirati zajedno s otkupom mlijeka i u težak položaj dovesti i 3000 kooperanata s kojima posluju. Zajedničkim snagama borit ćemo se otvoriti ta vrata zvana europsko tržište”, kazao je Raguž. Glavna tema razgovora predsjednika “devedesetke” s Ademom Ibrahimpašićem iz Bihaćke pivovare bili su problemi s kojima se susreće pivarska industrija u BiH.

Author Info

Vinko Hdz1990

Komentara ( 1 )

  • Koro snežana

    moj glas ide martinu ragužu za predsjedništvo lobiram za njega

Pošalji komentar