Martin Raguž u Goraždu: Prioritet je zaustaviti odlazak mladih iz BiH

Predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Martin Raguž  je, na poziv Vijeća mladih općine Goražde, jučer u popodnevnim satima, boravio u Goraždu gdje je pred auditorijem sastavljenim od mnogobrojnih mladih, obrazovanih i društveno aktivnih osoba, održao predavanje na temu „Stanje i perspektive mladih u Federaciji Bosne i Hercegovine“.

Na koncu predavanja iskazana je velika zainteresiranost nazočnih, što se manifestiralo kroz mnogobrojna pitanja, sugestije kao i pohvale predsjedniku Ragužu. Mladi Goraždani  pokazali su najveći interes za europske integracije kao i usporenost Bosne i Hercegovine na europskom putu; za ulogu mladih u korištenju EU fondova, stvaranje bolje perspektive za mlade u BiH, uspostavljanje funkcionalne države itd.

Predsjednik Raguž zahvalio je mladima na pozivu, zanimanju za njegov politički program kao i na potpori koju je dobio.

 – Budućnost mladih prioritet je u našem programu, prije svega, na način stvaranja perspektive za njihov održivi ostanak, a ne stalni egzodus, a to je moguće samo promjenom politike i odnosa u BiH koji će se temeljiti na vrijednostima i kriterijima, a ne na podobnosti i nepotizmu. A da je to uistinu tako, govori činjenica kako su upravo mladi  zauzeli ključne pozicije u vodstvu HDZ-a 1990, kao i na našim listama – kazao je predsjednik Raguž.

Posjet Goraždu upotpunjen je  i posjetom predsjednika Raguža jednom od najuspješnijih poduzeća u BiH, a čiji proizvodni pogon samo u tome gradu osigurava posao i egzistenciju za 1 200 obitelji.

 – Došli smo u Goražde kako bismo vidjeli i koristili pozitivna iskustva onih koji su ostvarili uspjeh na svjetskoj razini, unatoč administrativnim preprekama, prometnoj i infrastrukturalnoj izolaciji ove regije, kao i svim drugim otežatnim uvjetima u kojima živimo i djelujemo – kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako je upravo Goražde najbolji primjer kako se s vizijom i predanim radom mogu postići čuda.

Općina Goražde nalazi se u županiji koja ima najveću pokrivenost uvoza izvozom, čija stopa seže i do  137%, a indeks obujma industrijske proizvodnje čak do 134%, što ga čini najvišim Bosni i Hercegovini.

Proizvodi iz Goražda plasiraju se bez problema na svjetsko tržište i zadovoljavaju sve europske i svjetske standarde te konkuriraju drugim svjetskim proizvođačima, a menadžment poduzeća poštuje sva prava i obveze prema svojim uposlenicima.

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar