Martin Raguž u Grudama: Tko nas je ugrozio u Zapadnoj Hercegovini?

„Zapadnohercegovačku županiju u najvećoj mjeri  čini hrvatsko stanovništvo. Pa jesu li nam za sve probleme koje imamo u Zapadnoj Hercegovini krivi Sarajevo i Banja Luka?“, upitao je predsjednik Raguž kazavši kako je dosta politike koja krivca traži u drugom. „Podvucimo crtu politici koja  bježi od vlastite odgovornosti!“, naglasio je predsjednik Raguž.

U prepunoj kino dvorani u Grudama, upriličeno je predstavljanje programa i kandidata HDZ-a 1990. Dupke ispunjena dvorana, entuzijazam i želja za promjenom, večerašnja je slika predizbornog skupa HDZ-a 1990 u Grudama.

„Liste HDZ-a 1990 čini spoj mladosti, ljudi koji su  ambiciozni i uspješni u svojim profesionalnim obavezama,  zajedno sa iskustvom, ljudima iza kojih stoji poštenje i o kojima govore njihova djela“, kazao je domaćin skupa i nositelj liste za Županijsku skupštinu ZHŽ-a, gospodin Velimir Bušić.

„HDZ 1990 nudi kompromisnu politiku koja će, sasvim sigurno, na temelju unutarnjeg dogovora urediti našu zemlju i stvoriti pozitivno ozračje za oporavak gospodarstva i ulazak stranih investicija. Vrijeme je da budućnost gradimo sada! “, kazao je nositelj liste za Federalni parlament Vjekoslav Bakula ukazavši na lošu gospodarsku i socijalnu situaciju u zemlji.

„Sloboda, demokracija, kapital, radna mjesta. Sve to nam je na dohvat ruke, stoga dobro razmislimo 12. listopada“, kazala je nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, dr. Diana Zelenika, naglasivši kako je vrijeme da se podvuče crta i izaberu promjene.

„Pozivam vas da se ne bojite drugog i drugačijeg. Poštujte tuđe i time ćete poštivati i svoje. Vrijeme je za takvu politiku!“, kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako HDZ 1990 neće držati svijeću politikama koje propagiraju otcjepljenje pojedinih dijelova i nemogućnost održivosti Bosne i Hercegovine.

„Podvucimo crtu pod politiku koja nas svakodnevno raseljava i zadržimo mladost u našoj zemlji“, kazao je Raguž istaknuvši kako je najveći imperativ HDZ-a 1990 zaustavljanje egzodusa i odlazaka sa ovih prostora.

„Pobjedimo strah, ultimatume i podvucimo crtu politici koja je našu zemlju dovela na rub egzistencije“, zaključio je predsjednik Raguž pozvavši nazočne da izađu na izbore i glasuju po svojoj savjesti.

Zagrljaj svih kandidata uz intoniranje himne HDZ-a 1990, čije riječi kažu „Ovo je naša zemlja, tu žive naši snovi“, kao i gromoglasni pljesak koji manifestira potporu Martinu Ragužu i kandidatima HDZ-a 1990 jasno kazuju kako su Grude odlučile podvući crtu.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar