Martin Raguž u Sarajevu: Čast mi je što imam potporu svih naroda

„Imam uporište u vlastitom, ali i u drugim narodima i na to sam iznimno ponosan“, kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH, Martin Raguž, koji je naglasio kako je kompromis prednost, a ne slabost, kako to pojedini  u našoj zemlji žele interpretirati.

Prepuna dvorana business centra Unitic, auditorij sačinjen od mnogobrojnih građana Sarajeva, uglednih intelektualaca, pretstavnika veleposlanstava i potpora koju Martin Raguž uživa u ovom gradu, učinili su da ovaj skup bude veličanstven.

Mnogobrojni okupljeni imali su priliku upoznati se sa programom i kandidatima HDZ-a 1990, koji nude rješenja za ovu zemlju u vidu europske, demokratske i zaposlene Bosne i Hercegovine.

„Predsjedniče, dobrodošli u Sarajevo, srce Bosne i Hercegovine“, riječi su dobrodošlice upućene predsjedniku Ragužu od strane domaćina, koji je u pozdravnom govoru zahvalio žiteljima glavnog grada na odzivu i potpori koju predsjednik Raguž artikulira u glavnom gradu.

Nakon predstavljanja kandidata HDZ-a 1990 za sve razine vlasti, upriličena je reprodukcija video-poziva u kojem je predsjednik EPP-a, najjače grupacije stranaka u Europskom parlamentu, Joseph Daul, pružio potporu kandidatu za člana Predsjedništva BiH Martinu Ragužu i HDZ-u 1990 na predstojećim izborima. „Zadovoljstvo i čast mi je uputiti vam potporu, kako u osobno ime tako i u ime EPP-a“, kazao je Joseph Daul putem videopoziva. Predsjednik Raguž je s velikim poštovanjem izrazio zahvalnost za potporu koju je dobio od strane EPP-a.

„Naša zemlja je kroz povijest plaćala ogromnu cijenu nepostojanja unutarnjeg dogovora. Smatram kako je vrijeme da podvučemo crtu pod sukobe, konflikte i podjele. Podvucimo crtu i krenimo u bolju budućnost za sve nas“, kazao je predsjednik Raguž, pritom istaknuvši kako će svaki glas koji dobije poštivati, te kako će odgovorno obnašati poziciju člana Predsjedništva BiH, ukoliko dobije povjerenje.

Predsjednik Raguž s posebnim naglaskom se dotakao nadležnosti koje ima Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.  „Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ima mnogo veće nadležnosti, nego li su valorizirane“, kazao je predsjednik Raguž, pritom istaknuvši kako je vrijeme da se podvuče crta da Predsjedništvo ne bude „ispružena ruka“ stranačkih moćnika.

„Ovo je naša zemlja. Uredimo je!“, zaključio je predsjednik Raguž, ispraćen erupcijom oduševljenja i gromoglasnim pljeskom.

sarajevo2

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar