Martin Raguž u Tuzli: Kompromis je prednost, a ne nedostatak kako ga neki žele prikazati

„Vrijeme je za stvaranje pozitivnog ozračja kako bi naši mladi mogli ovdje ostajati, živjeti i raditi“, glavna je poruka Martina Raguža upućena danas, 07.10.2014.u sklopu cijelodnevnog posjeta Tuzli.

U sklopu konferencije za medije koja je održana na Kapiji, simboličnom mjestu u Tuzli gdje je u ratnom razdoblju život izgubilo sedamdeset mladih osoba, Raguž je poručio kako je vrijeme ratnih razaranja iza nas, izrazivši duboku žalost zbog civilnih žrtava rata u Tuzli ali i cijeloj BiH.

„Iza sebe moramo  ostaviti stoljeće ratova, podvući crtu pod sukobe i manipulacije, i reći, da, mi možemo živjeti bolje! Možemo živjeti odgovorno s međusobnim respektom, možemo živjeti zajedno i možemo dati doprins stabilizaciji ukupnih odnosa“, kazao je Raguž.

tuzla 3

PREDSJEDNIŠTVO IMA MNOGO VEĆE OVLASTI NEGO IH KORISTI

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ima mnogo veće nadležnosti, nego li su valorizirane – kazao je Raguž, istakavši kako je vrijeme da se podvuče crta da Predsjedništvo bude „ispružena ruka“ stranačkih moćnika.

Domaćin ovog druženja, Ante Pranjić uputio je riječi dobrodošlice gospodinu Ragužu kazavši kako je rado viđen gost u Tuzli i da je njegova politika prihvaćena od strane svih onih koji žele dobro Tuzli ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. „Posjetu gospodina Raguža smatram itekako uspješnom i funkcionalnom. Vrijeme da se podvuče crta pod manipulaciju i destrukciju zahvaljujući kojoj smo pozicionirani na dno svih ljestvica, počevši od ekonomske pa do socijalne i svih ostalih“, kazao je Pranjić.

Martin Raguž je posjetio župni ured Husino i razgovarao sa župnikom Marinkom Mrkonjićem.

ZBOG LOŠE POLITIKE I POLITIČARA PROPUSTILI SMO SREDSTVA IZ EUROPSKIH FONDOVA

Obilazeći područja u Tuzli koja su zahvaćena nedavnim prirodnim katastrofama, Raguž je izjavio kako su sve susjedne zemlje dobile višemilijunske iznose za saniranje šteta, samo se Bosna i Hercegovina nije našla na tom popisu  zbog nepostizanja temeljnog unutarnjeg dogovora.

„Tuzla ali i cijela Bosna i Hercegovina može i mora nakon izbora živjeti bolje!“, zaključio je Raguž.

tuzla 2

 

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar