Mediji u službi naroda?

            Zadnja sjednica općinskog vijeća, kao i prošlonedjeljna Kronika tjedna Radio postaje Odžak, još jednom su potvrdili da je za potpunu i pravovremenu informaciju o radu općinskog vijeća neophodno da se sjednice vijeća izravno prenose, kao što je uostalom praksa svih demokratskih parlamenata.

            Napominjemo kako se sjednice Općinskog vijeća Orašje izravno prenose, a tonski zapis sjednica Skupštine Županije Posavske se objavi na skupštinskoj web stranici, dok građani jedinu informacija o radu Općinskog vijeća Odžak dobiju kao mali prilog u Kronici tjedna Radio postaje Odžak.

            Ispade da jedino građani općine Odžak ne trebaju znati kako rade oni kojima su dali povjerenje na izborima i čiji bi  rad trebao biti javan, ali nažalost vidimo da to nije slučaj.   

            Tako se primjerice ne zna da je sa zadnje sjednice, na prijedlog predsjednika vijeća, s dnevnog reda povučeno Izvješće o izvršenju proračuna za prvih devet mjeseci 2017. godine. Ta točka je inače bila uvrštena na dnevni red 10. redovite sjednice koja se trebala održati 15. prosinca, ali je bez ikakvog objašnjenja otkazana neposredno pred planirani početak, i kad su se napokon stekli uvjeti da se sjednica održi, biva povučena, valjda nije ni bitno kako se troši proračunski novac.

            Vrlo šturo u Kronici tjedna je prenešeno da su vijećnici usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Statuta JP Komunalac Odžak. Da je bilo radijskog prijenosa slušatelji bi se mogli uvjeriti kako je rasprava po ovoj točki bila  vrlo dinamična i kako se razlikovala formulacija točke u dnevnog reda i donešene odluke, valjda što se žurilo s izmjenama Statuta radi legalizacije novih uposlenja u Komunalcu.

            Redakcija Kronike tjedna  najviše prostora posvetila je usvajanju Elaborata o formiranju novih ulica i dodjeli kućnih brojeva u Odžaku, gdje se pojedincima omogućilo ubiranje političkih poena na pitanju koje je unaprijed osuđeno na neuspjeh, budući da se rasprava svela na problem promjene naziva Titove ulice.

            Mi iz HDZ 1990 još jednom naglašavamo da je velika sramota i grijeh prema nedužno stradalim našim precima u Drugom svjetskom ratu, što glavna ulica u Odžaku nosi ime onoga u čije ime je zločin počinjen. Oni koji su mogli mijenjati nazive ulica, prije svega Titovu, to nisu napravili u vrijeme kad se to moglo, radi ustupaka koalicijskim partnerima, a to opet radi ostvarenja nekih svojih privatnih interesa. Situacija postaje još apsurdnija sada kad se gradi spomenik stradalima od Titovog režima,  a mjesto gradnje je u Posavskoj Mahali, praktički u produžetku Titove ulice.

 

            U Odžaku je sve moguće.

             

                                                                                                          OO HDZ 1990

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar