Mladi u HDZ-u 1990: Mi želimo živjeti ovdje!

Tijekom proteklog vikenda, održan je treći modul prve generacije Političke akademije HDZ-a 1990. Polaznici su tijekom ovoga modula imali priliku usvojiti vrijedna znanja iz oblasti ekonomije, gospodarstva i socijalne politike od eminentnih imena iz pomenutih oblasti.

Nezaposlenost, pojam koji je sveprisutan u riječniku, a još prisutniji u realnom životu mladih u Bosni i Hercegovini je gorući problem našega društva, o kojem oni, koji bi to trebali, govore najmanje, skrivajući se iza općih i virtualnih tema.

Mladi iz HDZ-a 1990 su, upravo s ciljem otvaranja ove goruće tematike, poslali jasnu poruku odgovornim političkim elitama. „Mi želimo ovdje, u našoj zemlji, bolje živjeti, raditi i ostajati“, zaključili su.

Također, složni su kako je problem jednostavno identificirati, problem treba riješiti. A samo znanje, sposobnost i kvalitet  mogu biti dijelom rješenja. Stoga su predavači ovoga modula bili oni koji su odraz znanja i kvaliteta; Srećko Boras, predsjednik Odbora za gospodarstvo HDZ-a 1990, Robert Hrgić, financijski direktor Podravke i prof. dr. Vjekoslav Domljan.

Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, u svom uvodnom obraćanju je kazao kako je HDZ 1990 stranka koja će, i dalje, neumorno zagovarati europski put, ulazak investicija, pokretanje prirodnih resursa i zaustavljanje egzodusa i odlaska mladih ljudi. „Ovo je vaša zemlja, vi ovdje trebate ostati“, poruka je Martina Raguža polaznicima Političke akademije HDZ-a 1990.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar