Mostar ne smije biti žrtva neodgovornih politika

Gradski odbor Mostar HDZ 1990 je na svojoj redovitoj sjednici, održanoj 18. veljače 2015. godine, ukazao na problem neodržavanja lokalnih izbora u Mostaru.
„Grad Mostar i njegovi žitelji, već duže vremensko razdoblje su taoci odnosa između dvije stranke, kojima odgovara postojeće stanje i koje iz statusa quo regeneriraju netransparentnu dominaciju, čiju cijenu plaćaju žitelji Mostara“, zaključak je Gradskog odbora Mostar HDZ 1990.
Kao zaključak ustanovljeno je kako su posljedice nepostojanja Gradskog vijeća svaki dan sve veće i veće, kako u ekonomskom tako i u društvenom smislu. Proračun Grada Mostara usvajaju zastupnici u federalnom Parlamentu koji sa Mostarom nemaju nikakve dodirne točke, a oni na koje se odnosi ne znaju ni kako izgleda. U gradu niču građevine kojih nema u regulacijskim planovima. Niko ne zna kako se vrši raspodjela renti prikupljenih po područjima jer nema vijećnika sa istih. Nastavak izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda stoji. Zračna luka čeka odobrenje za proširenje. Javna deponija Uborak je pretrpana otpadom. Most na vrhu avenije čeka neka bolja vremena. Kroz središte grada i dalje transportira teški teret, koji u drugim gradovima cirkulira zaobilaznicama. I tako u nedogled se može nabrajati šta sve stoji u Mostaru i šta se sve ne pokreće. A svi smo svjedoci kako grad na Neretvi ima potencijal da bude prosperitetan i europski grad.
Zato se održava stalna napetost i podhranjuje netrpeljivost i to upravo između onih uzrasta koji ne smiju biti zaraženi i koji moraju biti slobodnog duha. Mladi srednjoškolci su jasno pokazali kako oni koji upravljaju našim Mostarom nisu svjesni pogubnosti svojih kampanja zasnovanih na kreiranju straha i prikrivanjem egzistencijalnih problema.
Pozivamo HDZ BiH i SDA, kao stranke koje su u više navrata najavljivale dogovor, za nepostojanje izbora u Mostaru da prestanu davati lažna obećanja i rokove već da, zajedno sa drugim strankama, pokrenu dogovor koji će rezultirali uvođenjem novih izbornih pravila za Mostar, koji će biti u skladu sa odlukom Ustavnog suda.
Gradski odbor Mostar HDZ1990 je pripremio prijedlog izmjene izbornih pravila za Mostar koji zadovoljava odluku Ustavnog suda i koji može biti dobra osnova za pregovore i moguću nadogradnju Statuta i u tom smislu je otvoren za početak ozbiljnih razgovora.
Gradski odbor Mostar HDZ1990 poziva OHR i Vijeće za implementaciju mira, s obzirom na njihovu ulogu i odgovornost nametanja Statuta, da aktivno sudjeluju u procesima kreiranja izbornih pravila i donošenja Statuta Grada Mostara.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar