Neum poručio HDZ-u BiH: Vodite nacionalnu, a ne stranačku politiku

U prepunoj dvorani Hotela „Zenit“ u Neumu sinoć je održan završni predizborni skup Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Domaćin Zoran Krešić, predsjednik Općinskoga odbora HDZ-a 1990 pozdravio je nazočne i pozvao ih da 7.listopada pokažu svoju snagu i hrabrost i svrgnu vladajuće jer,„dosta je više njihove bahatosti, nerada i oholosti; dosta je njih koji ne uradiše ništa za svoj hrvatski narod, a za sebe uradiše sve. Mi se nikada nećemo odreći niti jednog pedlja Bosne i Hercegovine gdje žive Hrvati i borit ćemo se za opstanak i razvitak ove naše zemlje“, kazao je Krešić.

Nazočne su pozdravili i Miljenko Miloš, predsjednik UHSP-a, koalicijski partner, te Marija Bešker, nositeljica županijske liste Hercegovačko-neretvanske županije i Marinko Petrić, nositelj Federalne liste za HNŽ.

„Koalicija Hrvatsko zajedništvo ima najbolji Program sastavljen od 10 smjernica u kojima je sadržano sve što hrvatski narod treba kako bi ostao i opstao na području Bosne i Hercegovine“, započeo je svoj govor Martin Raguž, predsjednik Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo i dodao kako Hrvatsko zajedništvo ima misiju vrattiti ljudima povjerenje  u politiku, jer, kako reče, „ne ozdravi li politika, nema ozdravljenja ni društva“.

„Mi nismo isti kao oni i Koalicija Hrvatsko zajedništvo nije jednokratan proces samo za izbore.Mi nakon 7.listopada nastavljamo našu zajedničku borbu za opstanak hrvatskoga naroda na stoljetnim ognjištima. Poručujemo HDZ-u BiH: vodite nacionalnu, a ne stranačku politiku, a Hrvatsko zajedništvo će nakon listopadskih izbora sa svojim rezultatom biti nezaobilazan čimbenik i bez nas se neće praviti vlast. Vrijeme je da sivu zonu kladionica i mafije stavimo u službu naroda. Bosna i Hercegovina će biti europska zemlja, zemlja svih njezinih naroda i uvijek mora ostati zemlja hrvatskoga naroda. Nikada nije bilo lako, bilo je i znoja i krvi i suza pa smo opstali i sada ćemo. Vladajućima, koji su nas gurali na dno, ponižavali, omalovažavali, obećavali, a ništa nisu napravili, vrijeme je da odu i priznaju neuspjeh. Vrijeme je za promjene, s Hrvatskim zajedništvom nakon općih izbora započinje proces oporavka i boljitka našega naroda. Mi smo spremni preuzeti odgovornost za budućnost vas i vaše djece i zato vas pozivam: izađite na izbore i pogrješne politike pošaljite u povijest, a šansu dajte ljudima koji vas neće lagati i krasti“, poručio je Martin Raguž iz Neuma.

Večer su glazbeno uveličali članovi Hrvatskoga kulturno-umjetničkog  društva  Linđo iz Neuma.

Informativno-promidžbeni ured

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar