Novi korak europske profilacije HDZ-a 1990

Novi korak europske profilacije HDZ-a 1990

Osnivanjem Zajednice studenata i aplikacijom za članstvo unutar  studentske zajednice Europske pučke stranke, HDZ 1990 je upotpunio svoj europski profil i postao jedina stranka unutar bosanskohercegovačkog političkog spektra, koja ima kategoriju koja okuplja studentsku populaciju.

Svega nekoliko mjeseci nakon osnivanja, Zajednica studenata HDZ-a 1990 vrlo intezivno djeluje, o čemu svjedoči i višednevni posjet predsjednika Zajednice studenata HDZ 1990 Ante Šunjića Bruxellesu, koji je u sjedištu Europske pučke stranke podnio aplikaciju za članstvo u organizaciji „Europskih demokratskih studenata“.

Tijekom boravka u Bruxellesu, Šunjić je posjetio najznačajnije institucije Europske unije, te se sastao sa čelnim ljudima Europske pučke stranke. Predsjednik EPP-a, Joseph Daul, izrazio je snažnu potporu HDZ-u 1990, te pozdravio djelovanje ove stranke u domeni studentske populacije.

Vrijedna poznanstva i iskustva, stečena za vrijeme ovoga posjeta, biće od velikog značaja za Zajednicu studenata HDZ-a 1990 i njezino buduće djelovanje, naglašava Ante Šunjić, te dodaje kako su brojne studentske organizacije iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Rumunjske, kao i drugih europskih zemalja, izrazile potporu i spremnost na suradnju sa Zajednicom studenata HDZ 1990.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar