Obilježena 23. obljetnica oslobođenja Kupresa

Danas je u Kupresu svečano obilježena 23. obljetnica oslobođenja Kupresa i Dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR-HB. Svečanost je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje i na spomen obilježju poginulim Vukovarcima.

Vijence su položile i svijeće upalila izaslanstva Udruge iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije, Vukovara i drugih mjesta Republike Hrvatske i općina Hercegbosanske županije.

Potom je služena sveta misa zadušnica za pripadnike HVO-a i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR-HB u Crkvi Svete Obitelji u Kupresu.

Svečanosti obilježavanja 23. obljetnice oslobađanja Kupresa nazočilo je i izaslanstvo HDZ-a 1990: Ilija Cvitanović, predsjednik Stranke, Nediljko Rimac, predsjednik Središnega odbora HDZ-a 1990 i Boro Krišto, zastupnik HDZ-a 1990 u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i član Predsjedništva stranke.

Nakon mise održan je svečani pobjednički mimohod branitelja kroz grad uz pratnju 1. Benda orkestra O.S BiH. Na kraju programa održana je svečana Akademija u povodu Dana oslobođenja Kupresa u Hrvatskom domu Kupres, a potom je uslijedilo druženje s braniteljima.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar