Obilježena 24. obljetnica stradanja Hrvata na Stipića livadi iznad Doljana

Stipića livada  je mjesto iznad Doljana u općini Jablanica, mjesto na kojemu je u jutro 28. srpnja 1993. počinjen zločin nad 33 hrvatska vojnika i 6 civila koje su ubili i masakrirali pripadnici Armije BiH, prenosi ramski-vjesnik.ba.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju stradalim Hrvatima na Stipića livadi iznad Doljana,  obilježena je 24. obljetnica stradanja 39 hrvatskih branitelja i civila koje su na današnji dan 1993. mučki pogubili pripadnici Armije BiH. U spomen na stradale služena je Sveta misa zadušnica,na kojoj su, uz obitelji i prijatelje ubijenih, nazočili i predstavnici vlasti, udruga proisteklih iz Domovinskog  rata, i političkih stranaka.

Izaslanstvo HDZ-a 1990 predvođeno Ilijom Cvitanovićem, predsjednikom stranke nazočilo je obilježavanju 24. obljetnice stradanja Hrvata na Stipića livadi iznad Doljana.

Stanovnici sela, njih preko 200, uglavnom žena i djece, uhićeni su i odvedeni u Jablanicu gdje su bili zatočeni u Muzeju do 01. ožujka 1994. kada su razmijenjeni.

Za ove zločine nad Hrvatima nema prave odgovornosti. 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar