Obilježena 25. obljetnica pogibije Šimuna Fofića Fofe, zapovjednika brigade Rama

Danas se navršila 25. godišnjica pogibije zapovjednika brigade Rama, brigadira Šimuna Fofić – Fofe. Pokojni Fofa rođen je 24.08.1969. god. u Rumbocima od oca Franje i majke Kate rođ. Džolan.

Jedan je od prvih koji je pristupio stvaranju hrvatske vojske i specijalne policije u Lučkom. Čovjek koji je udario temelje Brigade „Rama“. Danonoćno boraveći na prvoj crti obrane prenosio je vojnicima svoje znanje koje je stekao u postrojbi specijalne policije. Poginuo je 07. srpnja 1992. god. na prvoj crti obrane na položaju Rosoje. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. S tugom i ponosom se sjećamo ovog nadasve hrabrog i poštenog čovjeka.

Njemu u čast i sjećanje, ali i svim ostalim poginulim braniteljima pokopanim na mjesnom groblju Rumboci, Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Rama, organizirala je polaganje vijenca i paljenje svijeća na grobovima poginulih.

“Danas se s tugom prisjećamo pogibije hrvatskoga viteza Šimuna Fofića-Fofe i svih onih hrabrih hrvatskih sinova koji su pokopani na ovom groblju i nikada ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu, dali su svoje živote za našu slobodu i zato svoju politiku moramo graditi na temeljima koje su oni postavili, oni koji su nesebično branili naša stoljetna ognjišta, moramo nastaviti danas u miru gdje su oni stali i izboriti se za svoj ostanak na ovim prostorima. Ovo je naš dom, sveta zemlja natopljenja krvlju njezinih najboljih sinova. Neka počivaju u miru”- kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 koji je nazočio obilježavanju 25 godišnjice pogibije Šimuna Fofića-Fofe, zapovjednika brigade Rama.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar