Obljetnica osnutka HDZ-a 1990

Na današnji dan, 8. travnja, sada već daleke 2006. godine, osnovan je HDZ 1990.

Skupina entuzijasta i politički odgovornih ljudi iz, tada zajedničkoga HDZ-a, nije mogla prihvatiti poguban politički smijer, kako za hrvatski narod, tako i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini, te se odlučila na odvažan, ponekad donkihotovski, ali vrijeme je pokazalo ne i sizifovski, put. Osnovali su HDZ 1990.

Osnivači HDZ-a 1990 su travnja 2006., priopćili javnosti „Umjesto borbe za stranački pečat, mi smo izabrali borbu za interese naroda“.

HDZ 1990 je od svoga osnutka do danas, bio i ostao stranka koja djeluje za opće dobro i u interesu naroda. Bilo je i onih pojedinaca koji su, vođeni  drugačijim interesima i ciljevima, dolazili, ali i pognute glave odlazili, dok je HDZ 1990 kao ideja ostajao samo jači.

Danas, HDZ 1990 artikulira potporu veću nego li ikada ranije, što manifestira ispravnost stavova i političkoga puta, ali i odgovornost da ustrajemo u borbi za bolju i sretniju budućnost naše zemlje i svih njenih naroda, građana i ljudi.

Kao hrvatska stranka, bosanskohercegovačke odgovornosti i europskog profila, nastavljamo borbu za bolju, pravedniju, ravnopravnu, europsku i zaposlenu Bosnu i Hercegovinu.

Hvala svima onima koji su, na bilo koji način, dali doprinos nastanku, opstanku i jačanju HDZ-a 1990.

Hvala Vam na povjerenju.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar