Odbor za branitelje HDZ 1990: Osvrt na pisanje tiskovine NACIONAL od 26.09.2017. godine i na tekst naslova “AGENTI OSA-a ubačeni u više tvrtki pod hrvatskom kontrolom u BiH

            Svjesni smo da svaki javni rad, poglavito ako je on usmjeren ka politici i namjerama utjecaja na društvene i životne tijekove, mora biti izložen i javnoj riječi.

Naša stranka nema nikakvih problema da njezin rad prate i analiziraju mediji, pa čak ni da daju komentare na naše ponašanje i djelovanje.

Međutim, jako smo nezadovoljni kada istraživačko postane naručeno novinarstvo pa, kao takvo, javnosti prezentira niz neistina i obmana dovodeći u kontekst istih i naše članove.

Ovaj put samo s namjerom čuđenja i postavljanja nekih pitanja autoru teksta, uredništvu uvažene tiskovine Nacional, reagiramo na tekst koji nabraja i analizira neke obavještajno političke i gospodarske prilike.

Reagiramo jer se u navedenom prilogu “AGENTI OSA-e ubačeni u više tvrtki pod hrvatskom kontrolom u BiH”, spominje i predsjednik naše stranke, gospodin Ilija Cvitanović, koji, moramo to naglasiti, sa sadržajem teksta nema nikakvih dodirnih točaka.

            Autoru i naručitelju teksta, a poglavito čitateljstvu i svekolikoj javnosti moramo priopćiti:

Stranka HDZ 1990 nema dodirnih točaka sa sigurnosno-obavještajnim službama u BiH, pa ni u cijelom okruženju. Kada to kažemo, ističemo da nema članova naše stranke koji su djelatnici takvih službi, da stranka do sada nema spornih susretanja s tim službama, a da rad istih pratimo samo onoliko koliko to zahtjeva zastupnička obveza rada naših članova u političko zakonodavnim strukturama države.

Jednako tako ističemo da su i nama kao i široj javnosti nepoznate okolnosti gospodarskog djelovanja tvrtki čiji se rad i djelovanje predstavlja u navedenom tekstu.

Onaj dio teksta koji našeg predsjednika, a time i stranku, dovodi u kontekst komunikacije s uvaženim ratnim zapovjednicima HVO-a, kao članovi i kao ratni veterani, pripadnici odbora za branitelje u stranci, moramo postaviti javno pitanje:”Što je tu sporno?”

Treba li po tisućiti put naglasiti da smo nacionalna stranka koja skrbi o interesima hrvatskog naroda u BiH, treba li ponoviti da nam je statutarni imperativ politička ravnopravnost, bolji i pravedniji uvjeti života Hrvata, pa zar u tom djelovanju briga za branitelje nije najsvetija obveza?

U kontekstu izrečenog, kao braniteljski odbor, izražavamo apsolutnu potporu predsjedniku stranke i našim članovima koji, kroz političke mandate,imaju priliku da braniteljska prava afirmiraju.

Ne sporimo medijsko praćenje političkih aktivnosti članstva, a poglavito vodstva naše stranke, uvijek smo bili transparentni, pa nas iznenađuju komentari o tome s kim predsjednik stranke komunicira i susreće se.

            Znamo u kakvoj državi živimo, znamo i ustavna načela iste, ali znamo i realnu poziciju hrvatskog naroda u njoj.

Očito ne znamo koga trebamo ili moramo pitati s kim smijemo komunicirati (mislimo na političke stranke države i zemalja okruženja) kada želimo politički aktivnije utjecati na bolji položaj svoga naroda u BiH.

Ponavljamo, svoje političke interese i ciljeve smo jasno definirali i kroz dosadašnji rad dokazali, znamo i tko je odgovoran za dosadašnju i trenutnu političku, gospodarsku i nacionalnu kataklizmu hrvatskog naroda, pa ćemo u tom kontekstu kontaktirati i pregovarati sa svim političkim faktorima koji sudjeluju u životu države, a samim tim i našeg konstitutivnog naroda u njoj.

Naručiteljima teksta poručujemo; narod će na sljedećim izborima pokazati tko je krivac za ovakvu tešku situaciju i njihov životni, a to znači gospodarski i politički, položaj u državi.

Uredništvu uvaženog NACIONALA i autoru teksta, poručujemo da se ovako ozbiljne teme ne smiju obrađivati u žargonu “žute štampe”, bez obzira na honorar i tiraž koji trebaju ostvariti. Često se to obije o glavu.

 

Odbor za branitelje HDZ-a 1990

predsjednik, Franjo Cvitković

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar