Održana 15. sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990

Predsjedništvo HDZ-a 1990 održalo je svoju 15. sjednicu u ponedjeljak,  29. listopada 2018. godine u Mostaru. Predsjednik Ilija Cvitanović,  a također i predsjednici županijskih odbora  su Predsjedništvu prezentirali analizu ostvarenih izbornih rezultata na proteklim listopadskim izborima.

„Nisam zadovoljan postignutim rezultatima na svim razinama, što zbog objektivnih, što zbog subjektivnih razloga, a također  sam razočaran  izborom nelegitimnog člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. To je pokazatelj da uz ovakav izborni zakon i uz sav uloženi trud  je teško očekivati jačanje razvijanja pluralizma Hrvata u Bosni i Hercegovini. Usprkos rezultatu koji nije zadovoljavajući,  pozicija HDZ-a 1990  je jako bitna i značajna u političkom predstavljanju Hrvata u BiH. Čestitam svima onima koji se smatraju pobjednicima u ovim izborima i pozivam na odgovornost, na shvaćanje ozbiljnosti problema u kojem se nalazi naš narod i naša domovina te tražim da napokon krenu sa realiziranjem predizbornih obećanja i rješavanjem ključnih političkih pitanja,“  rekao je predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

Usvojen je zaključak na prijedlog predsjednika Ilije Cvitanovića  da se sjednica Središnjeg odbora održi u narednih 30 dana na kojoj će se uz potpunu analizu izbornih rezultata donijeti i odluke o sazivanju sabora stranke u narednih 6 mjeseci, o provođenju unutarstranačkih izbora u kojima je rezultat manji u odnosu na 2014. godinu, o reorganizaciji pojedinih općinskih i županijskih odbora, te o budućem političkom djelovanju izabranih zastupnika HDZ-a 1990.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar