Održana 17. sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990

Predsjedništvo HDZ-a 1990 zasjedalo je u utorak, 02. travnja u  Travniku. Razgovarano je o smjernicama političkog djelovanja HDZ-a 1990 i o aktualnoj političkoj situaciji. Na održanoj 17. sjednici Predsjedništva HDZ-a 1990 jasno je naglašena vrlo složena politička situacija u Bosni i Hercegovini.  Kroz raspravu su definirani politički ciljevi djelovanja HDZ-a 1990 u vremenu koje je pred nama. Predsjedništvo je dalo jasne naputke o održavanju unutarstranačkih izbora  za Općinske odbore. Izborne  aktivnosti do razine Županijskih odbora moraju biti završene do kraja mjeseca svibnja.

Također, na Predsjedništvu je jasno konstatirano da je ključni politički cilj izmjena Izbornog zakona koja će dovesti hrvatski narod u ravnopravan položaj s drugim narodima u Bosni i Hercegovini. Članovi Predsjedništva HDZ-a 1990 su dali podršku predstavnicima HDZ-a 1990,  koji se nalaze na pozicijama gdje se razgovara o izmjenama Izbornog zakona da ustrajno, odgovorno, proaktivno sudjeluju u rješavanju tog, za naš narod najvažnijeg  političkog pitanja.

Zaključeno je i da će predsjednik stranke sa užim rukovodstvom stranke obići sve Županijske organizacije i organizacije koje egzistiraju u Republici Srpskoj.

 

„Zadovoljan sam konstruktivnim raspravama na Predsjedništvu stranke. Trenutak i okolnosti u kojima djelujemo traže od svih nas da se izdignemo iznad osobnih i uskostranačkih interesa, te da ustrajno radimo, sukladno našem kapacitetu na provođenju naših programskih ciljeva,“  rekao je predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar